Hoppa till huvudinnehållet

Vi tar avstånd från SD:s uttalande

Publicerad:
”Liberalerna tar helt avstånd från Sverigedemokraternas uttalande och ståndpunkter som insändaren syftar till”, svarar Marianne Åhman (L) apropå inlägget ”Det finns troll i riksdagen”.
”Liberalerna tar helt avstånd från Sverigedemokraternas uttalande och ståndpunkter som insändaren syftar till”, svarar Marianne Åhman (L) apropå inlägget ”Det finns troll i riksdagen”.

Svar på insändare den 4 april 2023.

Liberalerna tar helt avstånd från Sverigedemokraternas uttalande och ståndpunkter som insändaren syftar till. Sverigedemokraternas politik bygger på en helt annan ideologisk grund än vår. Liberalernas kulturpolitik bygger på liberalismens värdegrund, att se människor utifrån vilka de är, inte varifrån hen kommer eller vart hen är på väg. I mötet med kultur växer vi människor. I Sverige gäller våra grundlagar där varje enskilde individ har rätt till yttrandefrihet, det vill säga att alla har rätt att uttrycka sin åsikt men inte att förtala eller kränka en annan person. Tryckfrihet där alla har rätt att fritt ge ut böcker, tidningar, tidskrifter och rätt att sprida skriftlig information, så länge det inte är förtal eller kränkningar, som till exempel att det inte får ha rasistiskt innehåll. Detta står vi liberaler på alla politiska nivåer för.

Liberalerna Sunne

Marianne Åhman (ordförande)

Artikeltaggar

InsändareKränkningarLiberalernaMarianne ÅhmanSunneSverigedemokraternaTidskrifterYttrandefrihet

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.