Hoppa till huvudinnehållet

Nya tränaren i Rottneros IK: ”Jag gillar inte att förlora”

Publicerad:
Toni Minoldo har ofta ett leende på läpparna. Foto: Fredrik Finnebråth

I fjol försökte ett baktungt och ålderstiget Rottneros IK försvara sig kvar i division 4 - utan att lyckas.

Den här säsongen blir det något helt annat. Vid tränarbänken står Toni Minoldo, som ska göra en av seriens yngsta trupper till ett slagkraftigt lag i femman.

– Jag tror att det kommer ta ett tag innan vi kommer i gång, säger han.

De som följt kommunfotbollen under Silly Season vet att det laget som varit mest aktivt är Rottneros IK.

Allt är nytt, mer eller mindre. Och det kommer att märkas, om man ska tro den italienska tränaren, Toni Minoldo.

I fjol var det ett försvarsinriktat och erfaret Rottneros med David Uvenclir som huvudtränare. Det räckte inte till ett nytt kontrakt i fyran.

När RIK nu laddar om i femman har det skett en totalförändring, inte bara på ledarsidan.

Ett helt nytt fotbollslag har värvats in, några är kvar men i mångt och mycket är det nyförvärv som utgör årets upplaga. De allra flesta är unga och har hämtats från andra lag i kommunen.

Ett halvår har gått sedan Toni Minoldo tog över som ny RIK-tränare.

– Det har varit bra, utmaningen är som så ofta på den här nivån träningsnärvaron. Vi har en trupp på 20 spelare och normalt är det mellan 12-14 på varje träning, för det är alltid någon som jobbar skift eller studerar. Jag tror att livet i dag inte är lika organiserat som när jag var ung, då jobbade nästan alla samma tider.

Toni Minoldo är en passionerad tränare som kommer till Rottneros IK med mängder av rutin från USA, England och Italien.
Toni Minoldo är en passionerad tränare som kommer till Rottneros IK med mängder av rutin från USA, England och Italien. Foto: Fredrik Finnebråth

Toni Minoldo har 23 års erfarenhet som tränare i olika länder. Under träningen FB är på besök är han engagerad och aktiv, ständigt kommunikativ. Hans passion för fotboll är svår att ta miste på.

Gillar spelarna fotboll lika mycket som du?

– Jag tror det, kanske inte alla men de flesta älskar också sporten. Det känns som att alla är passionerade, de frågar mig efter feedback och vill hela tiden utvecklas. Mer än så kan jag inte kräva, jag vet att familj, jobb och studier kommer att gå före fotboll på den här nivån.

Hur skulle du beskriva årets upplaga av Rottneros IK?

– Ett hårt arbetande lag. Några av dem tycker att vi ska försöka vinna hela serien, men jag tar det dag för dag.

Inget lag har värvat lika många spelare som Rottneros IK. Toni Minoldo ska få ihop dessa till ett slagkraftigt lag i femman.
Inget lag har värvat lika många spelare som Rottneros IK. Toni Minoldo ska få ihop dessa till ett slagkraftigt lag i femman. Foto: Fredrik Finnebråth

På försäsongen har RIK blandat och gett. Efter tre raka förluster i träningsmatcher mot IF Karlstad Fotboll P19, Ulvsby IF och Västanviks AIF, fick de till slut vinna med 2-1 mot Gettjärns IF.

– Senaste matchen var bättre, då testade vi en vanlig enkel 4-4-2-formation. Jag tror att det kommer ta ett tag innan vi kommer i gång, vi har spelare som kommer från olika länder och bakgrunder och pratar olika språk. Vi behöver spela mer tillsammans.

– Men jag gillar inte att förlora! Jag försöker alltid att vinna varje match, så länge alla gör sitt bästa kommer resultaten att komma, tror jag, säger Toni Minoldo.

Rottneros IK inleder division 5 västra den 16 april borta mot IFK Munkfors.

Trippelvärvning till RIK - lokala spelare ansluter"Gaspa” återvänder till Fryksdalen - men byter klubb: ”Väldigt bra målvakt”RIK värvar från Sunne - igenEn tredje Toorneman klar för RIK: ”Mycket snabb spelare”Rottneros värvar friskt - uppe i sex nyförvärv: ”Mycket talangfull spelare”Rottneros värvar från Sunne - igen: ”Kan användas på flera positioner”Han är Rottneros tolfte nyförvärv: ”Utvecklats mycket”Värvningståget fortsätter: ”Väldigt stark och snabb”De är RIK:s senaste nyförvärv: ”Störst utvecklingspotential i Fryksdalen”RIK:s första nyförvärv - duo från Bäck: ”Tror vi kan bygga något vackert”Han blir ny tränare för Rottneros IK: ”Jag gillar svåra utmaningar”

Artikeltaggar

FotbollNyförvärvRottnerosRottneros IKToni MinoldoTräning

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.