Hoppa till huvudinnehållet

Säsongsfinal vid Sunne ski & bike: ”Hoppas kunna ha öppet mer normalt nästa år”

Publicerad:
”Vi har haft många träningsgrupper här från slalomklubbar i olika delar av landet som varit väldigt nöjda med underlaget och förutsättningarna”, berättar Malcolm Hardie, Sunne Ski & Bike. Foto: Dan Enwall

Snowvolleyturnering och vinterns sista åk under en strålande sol. På lördagen var det säsongsavslutning vid Sunne ski & bike.

– Efter en lite trevande inledning har det blivit riktigt bra, framför allt under Värmlandssportlovet, säger Malcolm Hardie vid anläggningen.

Säsongens sista dag är det inte värsta högtrycket i skiduthyrningen men det är i alla fall där Fryksdalsbygden hittar Malcolm Hardie. Han sammanfattar Sunne ski & bikes vintersäsong så här:

– Vi tycker att det har gått bra överlag. Vi har haft mindre öppet än vanligt, baserat på elpriser och förväntad säsong. Men båda barnbackarna och två pister har varit öppna och i stort sett har det snurrat på bra. Vi har också haft ganska många träningsgrupper från slalomklubbar i olika delar av landet som varit väldigt nöjda med underlaget och förutsättningarna här. Dessutom Västra Ämterviks IF som haft en stor träningsgrupp här en gång i veckan när det gäller snowboard.

Det har varit en speciell säsong.

– Höga elpriser och lite väl mycket plusgrader under december och januari ställde till det men februari och mars, framför allt Värmlandssportlovet, har fungerat väldigt bra. Så vi hoppas kunna ha öppet mer normalt nästa år, säger Malcolm Hardie.

Men snowvolley-turneringen finns det ingen större anledning att förändra.

– Det blev succé i år igen, med strålande väder och glada och duktiga lag, säger Eva Eriksson i restaurangen.

Prispallen i turneringen blev som följer: 1. Man ska ha husvagn, 2. Sista minuten, 3. Humlens SK.

  • Sunne ski & bike avslutar numera vintersäsongen med en snowvolley-turnering.
    Sunne ski & bike avslutar numera vintersäsongen med en snowvolley-turnering. Foto: Dan Enwall
  • De som satsade på skidåkning vid Sunne ski & bike säsongens sista dag var rätt ute. Förhållandena var perfekta.
    De som satsade på skidåkning vid Sunne ski & bike säsongens sista dag var rätt ute. Förhållandena var perfekta. Foto: Dan Enwall
  • Snowvolley-turneringen lockade flera lag som formerades av boende och andra besökare.
    Snowvolley-turneringen lockade flera lag som formerades av boende och andra besökare. Foto: Dan Enwall

Ski Sunne är numera en året runt-anläggning där även downhillcykling ingår. En satsning som inte resulterade i en fullständig anstormning av besökare när den drog i gång förra året.

– Så är det, men nu har vi öppnat och vet att vi har en produkt som folk varit övervägande positiva till. Många tycker banorna är jättefina, även om vi vet att det finns saker att förbättra. Det gör det alltid. Men enligt andra cykel-anläggningars erfarenheter tar det lite tid att etablera sig. Det finns anledning att räkna med ett succesivt ökat antal besökare under åren framöver, säger Malcolm Hardie som flaggar för en del nyheter.

– Vi ska göra lite förbättringar och testa lite nya saker. Den 6 maj ska vi till exempel arrangera en cykeltävling som körs på både barmark och snö. Vi har inte gått ut jättestort med det än, men de initierade downhillcyklister som hört talas om det är jättepepp. Så det ser vi fram emot. Det blir en försäsongsgrej eftersom vi räknar med att kunna öppna sommarsäsongen Kristi himmelsfärdshelgen, säger Malcolm Hardie.

Artikeltaggar

Eva ErikssonFritid och livsstilSki SunneSkidåkningSnöSolSunneVästra Ämterviks IF

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.