Hoppa till huvudinnehållet

Premiärförlust för Mallbacken – trots en stark comeback: ”Surt poängtapp”

Publicerad:
Anfallaren Irvina Bajramovic gjorde Mallbackens första mål i elitettan den här säsongen. Arkivbild.
Anfallaren Irvina Bajramovic gjorde Mallbackens första mål i elitettan den här säsongen. Arkivbild. Foto: Olle Persson

Efter en jobbig start kom Mallbacken tillbaka och kvitterade, men det blev till slut en 1–4-förlust borta mot Eskilstuna som gjorde två mål på tilläggstid.

– Det var ett surt poängtapp. Oavgjort hade speglat matchbilden mer rättvist, säger Mallbackens rutinerade målskytt Irvina Bajramovic.

Det var seriepremiär för Mallbackens IF som den här lördagseftermiddagen gästade Eskilstuna United som förra säsongen slutade på åttonde plats i damallsvenskan men degraderas till elitettan på grund av att klubben inte beviljades elitlicens.

MIF blev sjua i elitettan förra säsongen men har haft en skadefylld uppladdning till den här säsongen och Eskilstuna var på oddsmarknaden stora favoriter inför avspark på Tunavallen.

Eskilstuna var mycket nära ett tidigt ledningsmål genom dubbla jättelägen för Astrid Larsson. Hemmalaget dominerade även om gästernas Anna Henderson kom till en fin chans som räddades av Eskilstunamålvakten Julia Langörgen. I 39:e minuten kom 1–0 till Eskilstuna och det var Ida Åkerlund som lobbade in bollen över Mallbackens keeper Matilda Nurmi. MIF-kvitteringen tillverkades snabbt när Henderson hittade en fri Irvina Bajramovic som sköt 1–1.

Nära för Skålberg

Bortalaget från Värmland öppnade den andra halvleken starkt och Susanne Skålberg var inte långt ifrån att nicka in en balja. I 67:e var det hemmaledning igen. Lucia Duras fixade 2–1 med ett kanonavslut. I slutminuterna låg Mallbacken på för en kvittering men det slutade med Eskilstuna-vinst 4–1 efter två mål på tilläggstid.

– Det var ett surt poängtapp. Oavgjort hade speglat matchbilden mer rättvist, säger Mallbackens målskytt och lagkapten Irvina Bajramovic och fortsätter:

– Vi lyfte oss något oerhört jämfört med våra försäsongsmatcher så det känns lite surt att vi släppte in två mål de sista fem minuterna.

– Vi gjorde en fin prestation utifrån förutsättningarna. Både Emina Trumic och Selma Berggren blev sjuka inför den här seriepremiären och vi fick ändra om i startelvan. Det är klart att det påverkade oss men resultatet speglade inte vår prestation.

– Stor eloge till alla i laget. Det var verkligen en fin prestation i dag men oturligt nog fick vi inte med oss några poäng hem, vi skulle minst haft en.

Amerikanska ytterbacken Hailey Davidson gjorde debut i Mallbacken.
Amerikanska ytterbacken Hailey Davidson gjorde debut i Mallbacken. Foto: Fredrik Finnebråth

”Känns väldigt, väldigt bra”

Bajramovic blev alltså Mallbackens första målskytt i elitettan den här säsongen.

– Jag har spelat mycket på mittfältet under försäsongen och i dag gick jag upp som ”nia” och fick göra ett mål. Det är inte så mycket att klaga på utan det känns väldigt, väldigt bra att göra ett mål tidigt i serien.

Artikeltaggar

ElitettanFotbollIrvina BajramovicMallbackens IFMatilda NurmiTunavallen

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.