Hoppa till huvudinnehållet

Bästa dragen till fotbollstipset: ”Han kan bli en mardröm för domarna”

Publicerad:

Har du svårt att bestämma vem eller vilka som ska få din röst i Bygdas fotbollstips? Eller känner du dig helt enkelt inte tillräckligt insatt i kommunfotbollen?

Här kommer några av mina rekommendationer.

Lag att göra flest mål: IS Emtarna

De gjorde 66 mål i fjol som var flest av alla. Då var det division 4, nu väntar trean. Något tuffare motstånd men jag tror att Emtarnas fina offensiv kommer fortsätta att blomstra. Nu väntar även fyra matcher fler och Emtervikingarna känns ännu starkare på pappret i år.

Målmaskinen Stefan Larsson är en klubbikon i Bäckalunds IF. Nu börjar hans kära lag om i sjuan och då kan det bli åka av för den snabbspringande anfallaren.
Målmaskinen Stefan Larsson är en klubbikon i Bäckalunds IF. Nu börjar hans kära lag om i sjuan och då kan det bli åka av för den snabbspringande anfallaren. Foto: Fredrik Finnebråth

Årets skyttekung: Stefan Larsson

Stefan Larsson har i många år varit en pålitlig målgörare, han har nästintill burit Bäckalund på sina axlar. I fjol blev det faktiskt bara sex mål på 18 matcher för trotjänaren i division 5. Nu börjar Bäck om hela vägen i sjuan och den nivån är förstås Stefan Larsson alldeles för bra för. Jag vågar lova minst dubbelt så många mål för 34-åringen i år, så länge han håller sig skadefri.

Emelie Lövgren spelade bara fyra matcher för Emtarna i fjol och gjorde ändå nio mål.
Emelie Lövgren spelade bara fyra matcher för Emtarna i fjol och gjorde ändå nio mål. Foto: Fredrik Finnebråth

Årets skyttedrottning: Emelie Lövgren

Många kommer säkert ge sin röst till Fanny Jansson, som blev förra årets skyttedrottning med 18 mål på åtta matcher. Det behöver inte alls vara fel, men lite i skymundan dök Emelie Lövgren upp under höstsäsongen. Hon spelade bara fyra matcher, men hade nio (!) nätkänningar. Emelie Lövgren är i lite av en klass för sig, oavsett om det rör sig om hockey, innebandy eller fotboll.

 • Tobias Hedlund har utsetts till årets buse två år i rad av Fryksdalsbygden.
  Tobias Hedlund har utsetts till årets buse två år i rad av Fryksdalsbygden. Foto: Fredrik Finnebråth
 • Så här kan det se ut när Henrik Grankvist stöter ihop med en motståndare, ÄFF:s Jonas Axelsson i det här falet.
  Så här kan det se ut när Henrik Grankvist stöter ihop med en motståndare, ÄFF:s Jonas Axelsson i det här falet. Foto: Fredrik Finnebråth
 • Unga IFK-spelaren Arvid Lindahl Johansson spelar alltid många matcher, och hamnar inte sällan i domarens anteckningsbok.
  Unga IFK-spelaren Arvid Lindahl Johansson spelar alltid många matcher, och hamnar inte sällan i domarens anteckningsbok. Foto: Fredrik Finnebråth
 • Erik Gunnarsson gör en hel del mål för Gettjärn, men tar också kort titt som tätt.
  Erik Gunnarsson gör en hel del mål för Gettjärn, men tar också kort titt som tätt. Foto: Fredrik Finnebråth
 • Johan Hagelin i Bäckalund-tröjan. Nu väntar spel med Rottneros IK, och ännu fler kort?
  Johan Hagelin i Bäckalund-tröjan. Nu väntar spel med Rottneros IK, och ännu fler kort? Foto: Fredrik Finnebråth

Årets buse

Den kanske svåraste frågan av alla, därför kommer flera rekommendationer. Notera att den som blir årets buse är den som tar flest kort totalt, inte har bäst snitt. Det lär av allt att döma bli en herrspelare som vinner. Ingen damspelare i Sunne kommun hade fler än två varningar i fjol.

Tobias Hedlund, Bäckalunds IF

Årets buse i Fryksdalsbygden två år i rad, han får alltid syna mycket ostskivor. Nu väntar division 7, om det är positivt i kortväg för Bäck-busen är svårt att säga, men det här är ett säkert kort att gå på.

Henrik Grankvist, Rottneros IK

Tuff och fysisk spelare som allt som oftast är inblandad i gruff och stök. Motståndare brukar inte gilla att möta Henrik Grankvist, kaoset kommer ofta till honom.

Arvid Lindahl Johansson, IFK Sunne

Sju gula i fjol på 20 matcher. Löpvillig spelare som springer upp och ner längs sin högerkant. Han får mycket speltid och viker inte undan i dueller. Också ett stabilt val.

Erik Gunnarsson, Gettjärns IF

Här kan det bli både gula och röda kort. Hockeykillar som spelar fotboll på somrarna brukar ha svårt att acklimatisera sig till den betydligt striktare regelboken i fotboll. Nu kommer Erik Gunnarsson, glad i hågen från en succésäsong med Sunne IK. Blir det lika roligt på fotbollsplanen? Jag tror inte det, då kan hetlevrade Gunnarsson bli en mardröm för domarna.

Johan Hagelin, Rottneros IK

Sex gula kort på femton matcher för Bäckalund i fjol. Nu har den kreativa mittfältaren flyttat till Rottneros IK. Jag tror att han fortsätter att få mycket speltid i femman och blir en nyckelspelare i det här ”nya” RIK. Spelar inte direkt fult men går gärna in i dueller, nu väntar fler matcher (22 stycken) i ett lag som jag tror kan bli lite ”hela havets stormar” med tanke på alla nyförvärv, åtminstone inledningsvis.

Artikeltaggar

Ämterviks FFBäckalunds IFBjälveruds IKEmelie JohanssonFotbollGettjärns IFIFK SunneIS EmtarnaLysviks IFLysviks IF damLysviks IF herrMallbackens IFRottneros IKSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.