Hoppa till huvudinnehållet

Vd:n för Sunne Fastighets AB: ”Tio miljoner bättre än budget”

Publicerad:
Niclas Jansson, vd för Sunne Fastighets AB och fastighetschefen Bernt Skystedt berättar att ombyggnaden av Selmagården ligger tio miljoner bättre än budgeterat.
Niclas Jansson, vd för Sunne Fastighets AB och fastighetschefen Bernt Skystedt berättar att ombyggnaden av Selmagården ligger tio miljoner bättre än budgeterat.

Arbetet med att bygga om Selmagårdens 10 400 kvadratmeter uthyrningsbara ytor har pågått närmare två och ett halvt år.

Den 22 juni beräknas allting vara klart, när Klarälvdalens folkhögskola flyttar in.

Sunne Fastighets har sex kontrakt för fastigheten, där Folktandvården och Klarälvdalens folkhögskola är de externa hyresgästerna. Övriga är kommunala verksamheter. Vilket gör huset till kommunens största arbetsplats, enligt fastighetschef Bernt Skystedt.

Niclas Jansson, vd för Sunne Fastighets, deltog i rundvandringen i Klarälvdalens folkhögskolas blivande lokaler.

– De får finaste läget i hela huset, konstaterar han.

Han kom in knappt ett halvår in i processen med ombyggnaden av Selmagården.

– Det har varit oerhört intressant och lite stressigt. Man har fått vara lite på tårna då allt inte självklart från början, berättar han och fortsätter:

– Vi gjorde en budget i mars 2021 tillsammans med Byggdialog och den har vi jobbat utifrån hela tiden. Vi ligger i dags datum tio miljoner bättre än budget, berättar han.

En förklaring till detta menar Niclas Jansson och fastighetschef Bernt Skystedt, som varit projektledare för ombyggnaden av Selmagården, är goda samarbeten.

– Vi har varit aktiva med att förhandla inköpspriser och fått ner antalet mantimmar, tack vare att personalen kunnat flytta sig mellan olika projekt inom fastigheten, utifrån att det funnits material, och så vidare, förklarar Niclas Jansson.

Bernt Skystedt lägger till:

– Vi har haft korta kontaktvägar mellan oss och Byggdialog, och det anser jag är en bidragande orsak till att vi hållit budgeten.

Artikeltaggar

Bostad och byggenBudgetarByggdialogEkonomiFastigheterFolktandvårdenKlarälvdalens folkhögskolaNiclas JanssonSelmagårdenSunneSunne Fastighets AB

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.