Hoppa till huvudinnehållet

Sunne IK tvåa i kvalet: ”Hela Värmland pratar om oss”

Publicerad:
Sunne IK vann fredagskvällens match mot Kungsör.
Sunne IK vann fredagskvällens match mot Kungsör. Foto: Privat

Sunne IK slutar tvåa i kvalet, och nu väntar en nervös väntan på om de ska gå upp i division två eller inte.

Tränaren Micke Johansson är helnöjd med vad laget presterat under säsongen som kantats av bra spel och stor publik på hemmamatcherna.

– Jag är så jäkla glad för pôjkeras skull att vi gjort den här kovändningen, säger han.

Förutsättningarna för att vinna kvalet och säkra en plats i division två, var att Sunne IK vann fredagskvällens match mot Kungsör, och att Hällefors vann mot Guldsmedshyttan. Sunne IK gjorde sin del, men eftersom Hällefors förlorade, slutade SIK därmed tvåa i kvalserien.

Nu får man vänta på besked cirka två veckor, tills division två spelat klart sitt kval till ettan.

Men Micke Johansson berättar att chanserna att gå upp till tvåan är goda, om än ovissa.

– Det handlar om att det ska vara rätt antal lag i serien. Men de senaste åtta åren har två lag gått upp. Så förhoppningsvis räcker det till avancemang.

Sunne IK:s tränare Micke Johansson.
Sunne IK:s tränare Micke Johansson. Foto: Tommy Andersson

Fredagskvällens match borta mot Kungsör slutade i vinst med 4-1. Micke Johansson berättar att det fanns en del nervositet bland pôjkera.

– Vi fick ett tidigt power play där Felix Arnqvist gjorde 1-0 och då borde det ha släppt. Men de var lite kantiga och trubbiga i början.

Därefter blev spelet allt bättre.

– De sista tre-fyra matcherna har vi spelat jättebra med bra försvarsspelet och vi kom tillbaka till det. Vi vann skottstatistiken rejält i alla tre perioderna och hade bra kontroll. Sen gjorde Johan Wikström några riktigt kvalificerade räddningar i andra perioden när vi ledde med 3-1. Utan dem hade matchbilden kunnat se helt annorlunda ut. Det är fullt rättvist att vi vinner matchen.

Övriga målskyttar var Anton Johansson och Erik Berntsen som stod för två av målen.

Micken Johansson menar att SIK i stort sett varit det spelförande laget i kvalet, och han summerar säsongen så här:

– Vi har haft en fantastiskt bra och rolig säsong. Ifjol var vi sist i division tre och nu är vi på gränsen till tvåan. Jag är så jäkla nöjd och glad för pôjkeras skull att vi fått gjort den här kovändningen.

  • Sunne IK vann skottstatistiken i alla tre perioderna.
    Sunne IK vann skottstatistiken i alla tre perioderna.
  • Vinsten innebär att SIK slutade tvåa i kvalserien.
    Vinsten innebär att SIK slutade tvåa i kvalserien.
  • 4-1 blev vinstsiffran
    4-1 blev vinstsiffran

Hur kommer det sig att det gått så bra jämfört med ifjol?

– När jag kom tillbaka i augusti pratade vi ihop oss om hur vi ville ha säsongen, och alla var med på det på ett helt annat sätt. Jag ingöt mod i dem och, framförallt, fick dem att tycka att det är roligt att spela hockey. Så det har hänt mycket i laget. Vi har spelare som fått lite mindre speltid men de har istället pushat de andra. Alla ställer upp på ett fantastiskt sätt och varenda gubbe är ovärderlig i laget. Största målet var att få ihop gruppen och få dem att dra åt samma håll. Då kommer resultaten.

Han menar att inställningen genomsyrar hela föreningen.

– Den har fått bra skjuts med bra styrelse och sportgrupp och vi har många engagerade ledare i alla lag. Alla tycker det är kul!

Uppenbarligen även publiken.

– Tidigare kom i stort sett de närmast sörjande, och 100 personer var bra. Denna säsong har vi haft i snitt 500 i publiken på hemmamatcherna och till en match för inte så länge sen kom nästan 800. Och igår kväll åkte 80 personer buss ner till Kungsör, 25 mil bort. Hela Värmland pratar om oss och frågar vad vi gör däruppe och det är jättekul. Det börjar likna intresset som var när jag själv spelade i slutet av 1990-talet och det intresset ska vi förvalta!

Artikeltaggar

Anton JohanssonFelix ArnqvistFotbollGuldsmedshyttanHällefors kommunHelmiaHelmia arenaKungsörSportStyrelserSunne IKVärmlands län

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.