Hoppa till huvudinnehållet

Spännande nyförvärv till MIF: ”Aldrig haft en högre rankad collegespelare”

Publicerad:
Hailey Davidson startade nästan alla matcher för Pittsburgh Panthers förra säsongen. Nu testar amerikanskan lyckan utanför sitt hemland.
Hailey Davidson startade nästan alla matcher för Pittsburgh Panthers förra säsongen. Nu testar amerikanskan lyckan utanför sitt hemland.

Hailey Davidson heter Mallbackens senaste nyförvärv.

Förhoppningarna är stora på amerikanskan, som varit tongivande i ett av USA:s främsta collegelag.

– Det är en spelare som vill vidare till ännu större ligor, säger Christer Eriksson, sportansvarig i Mallbacken.

Men först ska Hailey Davidson stanna till i Sunne och Mallbacken. Försvararen har skrivit på ett kontrakt som gäller vårsäsongen ut, om det faller väl ut kan det förlängas.

Hailey Davidson har under flera år spelat collegefotboll, närmast i The University of Pittsburgh - Pitt Panthers. Nu väljer hon att testa lyckan i Europa.

Christer Eriksson har bara sett henne spela på videoklipp, men hennes meriter är imponerande.

– Det finns runt 360 collegelag så det behöver inte säga så mycket när man värvar en spelare därifrån, men vi har aldrig haft en amerikanska som spelat i ett så högt rankat lag, de är rankade bland de åtta bästa. Hailey har inte Elitettan som slutdestination, hon vill vidare och spela i större ligor. Det blir jättespännande, konstaterar han.

Mallbacken har mer eller mindre tvingats ut på spelarjakt efter senaste tidens tunga skador.

– Vi måste ersätta de spelare vi har tappat, det går inte bara att lägga oss ner och dö. I Sverige finns det inte många bra spelare lediga, nästan alla lag har redan spikat sina trupper. Då får man titta i till exempel USA.

Hailey Davidson är som en Harley Davidson på planen: ”En riktigt snabb spelare”
Hailey Davidson är som en Harley Davidson på planen: ”En riktigt snabb spelare”

Mallbacken har goda minnen från värvningar i USA, inte minst från fjolårssäsongen där Kari Johnston och Jenna Zuniga gjorde succé.

Christer Eriksson hoppas och tror att Hailey Davidson kan göra lika stort avtryck, både på och utanför planen.

– Hon är försvarare eller wingback, en riktigt snabb spelare som löper hela tiden. Precis som alla amerikanskor har hon även en bra inställning.

Hailey Davidson ansluter till Mallbacken inom ett par veckor. Hon har alltså inte tränat med sitt nya lag än.

– Jag har bara sett klipp men av det har jag har sett verkar det vara väldigt hög kvalitet. Jag vet att det finns allsvenskt intresse också för henne.

Mallbacken är inte nöjda där. Fler nyförvärv är på gång, berättar Christer Eriksson.

Artikeltaggar

Christer ErikssonElitettanFotbollMallbackenMallbackens IFNyförvärvSilly season

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.