Hoppa till huvudinnehållet

Blåljusmånaden: Trafikolyckor, slagsmål och batterihäleri

Publicerad:
Åtal, domar olyckor och de senaste brotten. Här är en summering av vad Fryksdalsbygden rapporterat runt detta i februari.
Åtal, domar olyckor och de senaste brotten. Här är en summering av vad Fryksdalsbygden rapporterat runt detta i februari. Foto: Johan Nilsson/TT

Misshandelsfall på såväl camping som Fryksdalsdansen samt olyckor på vägar och arbetsplatser.

Här är vad Fryksdalsbygden rapporterat om i brott- och blåljusväg den gångna månaden.

Här är en sammanfattning över vad Fryksdalsbygden rapporterat rörande brott, olyckor, åtal och domar med koppling till Sunne kommun under februari.

• En man i 20-årsåldern åtalades under februari misstänkt för smitning från trafikolycksplats. Detta efter att han kört in i soptunnor och en trafikstolpe – för att därefter lämna platsen.

En lördagskväll i mitten av februari larmades polispatrull till en camping. Detta efter att två män i 40-årsåldern råkat ihop och en av dem anmäldes sen misstänkt för misshandel.

• Lördagen därpå fångades en bilförare – en man i 35-årsåldern – upp av utryckande polispatrull i hemmet. Detta efter att han ska ha framfört sitt fordon vårdslöst på E45:an i höjd med Sunne. Han polisanmäldes misstänkt för två brott – grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Döms för misshandel – ville bli slagen

• Nyligen kom en dom mot en man i 20-årsåldern som under Fryksdalsdansen i somras uppmanade förbipasserande att slå honom. När mannen fick nej och i stället erbjudande om hjälp hem brast det. Den mycket berusade mannen gick då själv till attack – och döms nu för misshandel. Bland annat utdelade han armbågsslag och höll ner personen mot marken.

Många är uppfostrade att hålla en artig ton gentemot en som ringer, lyssna och lita på det som sägs samt agera därefter. Det här vet bedragare.
Katarina Hagström om de ökade telefonbedrägerierna.

Antalet telefonbedrägerier ökade drastiskt under 2022.

– Många är uppfostrade att hålla en artig ton gentemot en som ringer, lyssna och lita på det som sägs samt agera därefter. Det här vet bedragare, de vet också att de kan skapa oro eller stress hos den de ringer till genom att hitta på en historia som gör att det verkar rimligt att lämna ut koder eller att identifiera sig med Bank-id i samtalet, säger Katarina Hagström som är ansvarig för brottsförebyggande inom region Bergslagen.

Operation efter metallflis-olycka

• En man i 50-årsåldern dömdes i februari efter att ha kört bil drogpåverkad i Sunne under november månad. Han dömdes för ytterligare brott, olovlig körning och narkotikabrott, till sammantaget tre månaders fängelse.

• I början av månaden inträffade en arbetsplatsolycka på ett företag i Sunne. En anställd fick en metallflis på sig – och tvingades därefter till operation.

En dag i början av februari var särskilt intensiv för räddningstjänsten i Sunne. Två utryckningar skedde samtidigt efter larm om brand. Bara ett par timmar senare kunde räddningstjänsten lämna och de båda ställena var utom fara.

En singelolycka inträffade under kvällen den andra fredagen i februari. Det var halt på E45:an vid tillfället men de tre inblandade klarade sig oskadda.

• Ytterligare en olycka inträffade vid E45 under månaden. Två personbilar krockade och räddningstjänst, ambulans samt polis kallades till platsen. En av de inblandade tog inte hänsyn till väjningsplikten och fick därför en ordningsbot. Samtliga klarade sig utan personskador.

Artikeltaggar

ÅtalBrott, lag och rättE45FryksdalsdansenNarkotikabrottOlovlig körningRattfylleriSunneSunne kommun

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.