Hoppa till huvudinnehållet

Undersökning: Åker till jobbet och sparar ström

Publicerad:
En del föredrar att arbeta hemma för att spara pendlingskostnader, medan andra  väljer att åka till arbetsplatsen för att spara ström. Det visar en ny undersökning.
En del föredrar att arbeta hemma för att spara pendlingskostnader, medan andra väljer att åka till arbetsplatsen för att spara ström. Det visar en ny undersökning. Foto: PONTUS LUNDAHL

En av tio undviker hemarbete för att minska elkostnaderna. Det visar en undersökning som gjorts av rekryterings- och bemanningsföretaget Randstads.

Samtidigt uppger en av sju att de hellre jobbar hemifrån för att slippa dyra pendlingskostnader. I undersökningen framgår det att svenskarna har olika knep för att hålla sin privatekonomi flytande i ekonomiskt osäkra tider. Nästan en av fyra (23 %) uppger att de söker efter ett nytt, högre avlönat jobb för att minska sin ekonomiska börda. Andra, drygt en av fem (22%), vill utöka sina arbetstimmar för att dryga ut lönen och lika många (21 %) uppger att de söker en ytterligare tjänst vid sidan om.

Här sticker den yngre åldersgruppen ut – hela två av fem (39 %) 18-24-åringar har eller söker en extra tjänst och nästan lika många (38 %) vill arbeta några extra timmar för att ekonomin ska gå runt. Bland 55-67-åringarna är det endast 13 procent som söker efter en ytterligare tjänst och en av tio (11 %) vill utöka sina arbetstimmar.

Artikeltaggar

ArbeteArbetsplatserLönerRekrytering

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.