Hoppa till huvudinnehållet

Rockbandets framgång – till final i stortävlingen: ”Helt sjukt”

Publicerad:
David Svenske, trummor. Pontus Eriksson, bas och sång. William Hult Nilsson, gitarr. Oscar Larsson, gitarr samt Josef Johansson, bas. Tillsammans utgör de Kickstiff, som nu är redo för Sverigefinal i Livekarusellen.
David Svenske, trummor. Pontus Eriksson, bas och sång. William Hult Nilsson, gitarr. Oscar Larsson, gitarr samt Josef Johansson, bas. Tillsammans utgör de Kickstiff, som nu är redo för Sverigefinal i Livekarusellen. Foto: Ulf Zetterlund

Det har gått fort för Kickstiff.

Rockbandet med Lysvikskoppling är klart för final i stortävlingen Livekarusellen.

– Helt sjukt, säger basisten och sångaren Pontus Eriksson.

När Fryksdalsbygden för drygt ett år sen uppmärksammade Kickstiff vankades släpp av debutsingeln.

Rockbandet Kickstiff - med Lysvikskille på gitarr: ”Nu startar vi på allvar”

Sen dess har en del hänt.

Rockbandet, med fryksdalingarna och Lysviks IF-lagkamraterna Pontus Eriksson och Oscar Larsson som två av medlemmarna, har kommit med ytterligare musik och avverkat gig efter gig.

Inside Lysviks IF: Det visste du inte om spelarna i herrlaget

Men den största höjdpunkten hittills ligger alldeles runt hörnet.

Under helgen är bandet i Stockholm för Sverigefinalen i Livekarusellen. Kickstiff vann distriktisfestivalen i Örebro och tävlar nu med trettiotalet andra band om att bli bästa liveakt. Fyra låtar ska framföras.

– Ett bevis på att vi gör något som folk gillar och att all tid vi lägger ner ger resultat. Det är helt sjukt, faktiskt. Det känns jävligt bra, vi är mer än glada, säger Pontus Eriksson.

”Resan har varit otrolig”

Oavsett hur det går är mycket redan vunnet.

– Vi ser det inte som en tävling, utan som en möjlighet att bli större som band och utvecklas som personer. Den här resan har varit otrolig, säger Pontus.

Pontus och Oscar utgör tillsammans med William Hult Nilsson och David Svenske bandets originalkvartett. Tillkommit har basisten Josef Johansson gjort.

– Jag lockades av energin i hårdrocken, det svänger gött, säger han.

Vi ser det inte som en tävling, utan som en möjlighet att bli större som band och utvecklas som personer.
Pontus Eriksson

Kickstiff har dessutom en sociala medier-ansvarig på plats – Cecilia Ljungberg som var klasskompis med några av killarna på folkhögskolan Ingesund i Arvika.

– Jag var ljudtekniker på första giget och gillar att skriva och fota. Jag har typ alltid varit med, säger Cecilia.

Organisatoriskt står bandet alltså redo för en ljus framtid på rockscenerna.

– Det här har gett oss väldigt mycket både på och utanför scen, en väldigt bra erfarenhet, säger trummisen David Svenske om Livekarusellen.

Kickstiff vann distriktsfestivalen i Livekarusellen och är nu klart för Sverigefinal i tävlingen som Studiefrämjandet arrangerar varje år.
Kickstiff vann distriktsfestivalen i Livekarusellen och är nu klart för Sverigefinal i tävlingen som Studiefrämjandet arrangerar varje år. Foto: Ulf Zetterlund

Artikeltaggar

HårdrockKickstiffLivekarusellenLysvikMusikStockholmStudiefrämjandet

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.