Hoppa till huvudinnehållet

Snabb ytter till Mallbacken - nyckelspelaren skadad igen: ”Det small till”

Publicerad:
Grace Wallin, i gult, är klar för Mallbacken.

Grace Wallin, 21, heter Mallbackens senaste nyförvärv. En vindsnabb yttermittfältare.

– Jag räknar med att hon går rakt in i laget, säger Christer Eriksson, sportansvarig.

Samtidigt kan Mallbacken tappa en annan viktig offensiv pjäs. Emma Eriksson, 20, som nyligen tog sig tillbaka från korsbandsskada, har skadat samma knä.

Mallbacken letar just nu främst defensiva spelare, men Grace Wallin är tänkt att ge både bredd och spets i det offensiva ledet. Den svenska mittfältaren eller anfallaren har förflutet i Elitettan med IFK Norrköping. Närmast kommer hon från en sejour i den portugisiska ligan.

– Det var därifrån vi fick kontakt, hon kom till oss och provspelade, det såg bra ut, säger Christer Eriksson.

Vad är hon för typ av spelare?

– En offensiv, vänsterfotad och väldigt snabb spelare. Hon är tänkt att spela på en kantposition. Det är en intressant spelare som jag räknar med går rakt in i laget. Hon har en fin vänsterinläggsfot och passar in i gruppen, så det känns bra.

Så här säger nyförvärvet själv, i en kommentar till Mallbackens presentation av henne.

– Jag vill först och främst tacka Mallbacken för deras varma välkomnande av mig till klubben. Direkt från start så kände jag mig hemma och hade hamnat på en plats där ledarstaben och truppen var helt fantastiskt. Jag ser verkligen framemot att få kunna bidra med mina spetskvaliteter tillsammans med truppen. Mallbacken har en bra vision vilket jag ser framemot detta år, otroligt spännande. Tacksam för att få vara en del utav detta team.

Om det är korsband är vi en spelare kort, då får jag jaga en offensiv spelare till.
Christer Eriksson.

Förra säsongen värvades två amerikanskor innan seriestart, Jenna Zuniga och Kari Johnston. Båda har lämnat nu. Fler värvningar därifrån blir det inte, även om Christer Eriksson skulle vilja.

– Ekonomin tillåter inte, annars skulle jag kunna tänka mig att göra det. Jag hade gärna haft Jenna Zuniga tillbaka, men det är den verkligheten vi lever i.

Emma Eriksson, som nyligen lagt en lång rehabperiod bakom sig, kan bli borta lika länge igen.
Emma Eriksson, som nyligen lagt en lång rehabperiod bakom sig, kan bli borta lika länge igen. Foto: Fredrik Finnebråth

Kanske tvingas Christer Eriksson ut på värvningsjakt igen. Hans dotter, Emma Eriksson, ådrog sig en skada på måndagsträningen. Den lovande mittfältaren eller anfallaren missade nästan hela fjolårssäsongen på grund av en korsbandsskada. Nu befarar Mallbacken det värsta.

– Det är eventuellt en allvarlig knäskada i samma knä, vi får se i dag. Hon ska till Per Ingemarsson (sjukgymnast på KMTI i Karlstad). Det hände när laget spelade lite fotbollstennis innan träningen, en boll kom lite för nära och small det bara till. Om det är korsband är vi en spelare kort, då får jag jaga en offensiv spelare till. Emma var tänkt att spela forward den här säsongen, säger Christer Eriksson.

Samma dag meddelades att en annan Mallbacken-spelare, Frida Hedin, ska göra en korsbandsoperation inom kort. Ett ingrepp som kommer att hålla henne borta från spel resten av säsongen. Nu håller Mallbacken tummarna för att Emma Eriksson inte tvingas göra henne sällskap på rehabresan.

Artikeltaggar

ElitettanEmma ErikssonFotbollIFK NorrköpingMallbackenMallbackens IFNyförvärvSilly season

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.