Hoppa till huvudinnehållet

Frykenstrand satsar på solceller

Publicerad:
Frykenstrand satsar på solceller.
Frykenstrand satsar på solceller. Foto: Åsa Eneljung

Frykenstrand fortsätter sin resa med det klimatsmarta arbetet, och installerar solceller.

Nyligen har Hotell Frykenstrand installerat en bergvärmeanläggning om tretton bergvärmehål om 234 meter styck samt två nya värmepumpar. I ett pressmeddelande berättar man att man idag köper hundra procent förnybar el ifrån sol, vind och vatten och kompletterar det genom egen produktion av förnyelsebar sol-el.

Under våren 2023 installerar Frykenstrand 245 stycken solpaneler på hotellets tak, vilka kommer att producera omkring 102 198 kwh per år. Totalt motsvarar produktionen en fjärdedel av hotellets förbrukning på årsbasis där man även räknar med dygnets mörka timmar då ingen el produceras. Under sommarmånaderna kommer hotellet vara helt självförsörjande på solel under dygnets ljusa timmar.

– Det känns fantastiskt att vi nu fortsätter vår utveckling inom användande av förnybar energi där satsningen på solceller är en självklar del. Det är jätteviktigt för oss att ta ansvar för och driva en hållbar omställning inom bland annat energifrågan där vi redan genom vår utveckling av laddstolpar för elbilar tar steg mot att bli klimatsmartare, säger vd:n Patrik Mörkfors.

Så här kommer det se ut när solcellerna monteras på Frykenstrands tak.
Så här kommer det se ut när solcellerna monteras på Frykenstrands tak. Foto: Privat

Artikeltaggar

ElbilarEnergiHotell FrykenstrandMiljöSolcellerVärmlands län

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.