Hoppa till huvudinnehållet

Meriterat nyförvärv till Lysvik: ”Jag vill hitta tillbaka till glöden”

Publicerad:
Elin Berggren återvänder till Lysviks IF.

Ett välbekant ansikte återvänder till Fryksdalen. Elin Berggren, med förflutet både i Mallbacken och Lysvik, förstärker division 2-klubben.

– Förra säsongen tog hårt mentalt, jag behöver komma hem och landa lite, säger hon.

Elin Berggren, 24, har alltid satsat hårt på fotbollen. På hennes cv står bland annat Mallbacken, ett collegeäventyr i USA och nu senast - RIK Karlskoga, som blev lite av en slagpåse i Elitettan och förlorade 22 av 26 matcher.

En tuff säsong för Elin Berggren, som väljer att kliva ner två hack i seriesystemet, och återvända till Lysviks IF som hon spelade i som ungdom.

– Det var en tuff, rolig och lärorik säsong i Rävåsen, men också slitsam eftersom jag pendlade från Råda hela året. Jag kände att jag behövde komma hem lite och landa.

Jag behöver tycka att det är roligt att spela fotboll igen. Därför tar jag ett steg tillbaka.
Elin Berggren

Lysvik känns som helt rätt klubb i det läget hon befinner sig just nu.

– I hela mitt liv har jag satsat på fotbollen, det tog hårt mentalt under hösten och vintern. Jag var riktigt sliten och har inte tänkt så mycket på fotboll, då började jag fundera lite över vad som är bäst för mig.

– Jag lägger så otroligt mycket tid på fotbollen och jag har alltid haft höga krav på mig själv. Till slut tar det stopp, även om jag älskar sporten så är det viktigt att må bra. Det ska vara kul och utmanande, jag behöver tycka att det är roligt att spela fotboll igen. Därför tar jag ett steg tillbaka. Jag hoppas att det ska ge mig tillbaka glöden, det känns bra i hjärtat.

Elin Berggren i Mallbacken 2020.
Elin Berggren i Mallbacken 2020. Foto: Fredrik Finnebråth

Det tackar Lysvik för, som får en meriterad och erfaren back - även om hon bara är nyss 24 år fyllda. Där återförenas hon med tidigare lagkamrater och tränaren Stefan ”Såta” Johansson.

– Det var Såta som tog upp mig till Mallbacken, han var också en anledning till att Lysvik kändes rätt. Sedan är det en bra och fin förening, det känns som att vi har ett väldigt bra lag i år. Det ska bli kul att fortsätta vara med på den resan och se hur det går, säger Elin Berggren.

Ida Henriksson är gravid och missar årets säsong.
Ida Henriksson är gravid och missar årets säsong. Foto: Fredrik Finnebråth

En rejäl förstärkning in - en av lagets absolut bästa spelare ut. Mittbacken Ida Henriksson, som utnämndes till årets spelare 2022 av Fryksdalsbygden, är gravid och kommer inte att finnas med på planen för Lysviks IF kommande säsong.

Elin Svahn gör comeback - efter tuffa åren: ”Tog slut som människa”

Artikeltaggar

Elin BerggrenElitettanFotbollLysvikLysviks IFLysviks IF damMallbackenRIK KarlskogaSilly season

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.