Hoppa till huvudinnehållet

Blåljusmånaden: Spädbarn i bilolycka, endurostöld och hotfull pannlampsman

Publicerad:
Reporter Tim Öberg
Tim Öberg
tim.oberg@fryksdalsbygden.se
Drograttfyllor och inbrott är vad Sunnepolisen bland haft att hantera under januari. Här nedan finns all Fryksdalsbygdens brott- och blåljusbevakning från januari.
Drograttfyllor och inbrott är vad Sunnepolisen bland haft att hantera under januari. Här nedan finns all Fryksdalsbygdens brott- och blåljusbevakning från januari. Foto: Johan Nilsson/TT

Drograttfyllor, inbrott och en dömd pannlampsman.

Här är vad Fryksdalsbygden rapporterat om i brott- och blåljusväg den gångna månaden.

När Sunnepolisen tidigare summerat årets första månad i Sunne sa Morgan Olsson:

– Utifrån mitt perspektiv är det inte jättemycket som sticker ut. Det är vardagliga händelser som finns med hela tiden. Brottsligheten står aldrig still. Det har inte varit stendött och inte heller börjat hemskt.

Polisen sammanfattar januari i Sunne: ”Brottsligheten står aldrig still”

Här är vad Fryksdalsbygden rapporterat rörande brott, olyckor, åtal och domar med koppling till Sunne kommun under januari.

• På nyårsnatten duggade larmen till Sunne kommun tätt. Detta med anledning av en vattenläcka.

– När det larmades från bägge sidor om Fryken, då förstod vi att det var ett större vattenläckage, sa Henrik Vidfelt som hade beredskap på Sunne kommun under nyårshelgen.

Grävarbeten krävdes för att komma tillrätta med läckan som inträffade i Sunne under nyårsnatten.
Grävarbeten krävdes för att komma tillrätta med läckan som inträffade i Sunne under nyårsnatten. Foto: Karina Johansson

Två personer, varav ett spädbarn, fördes till sjukhus med ambulans efter en singelolycka i Västra Ämtervik en natt under första veckan av januari. Via en snövall körde bilen i ett träd och spädbarnet vållades skallskador som ändå bedömdes vara lindriga.

När det larmades från bägge sidor om Fryken, då förstod vi att det var ett större vattenläckage.
Henrik Vidfelt om vattenläckan som inträffade under nyårsnatten i Sunne.

Endurostöld och dömd pannlampsman

Bara någon dag in på det nya året plockade personen i Sunne ut 4 000 kronor med ett bankkort som tillhörde en bekant. För detta polisanmäldes hen.

• I mitten av januari inträffade en stöld från ett garage i Sunne. Tjuvarna monterade ner ett fönster för att där inne stjäla en enduromotorcykel, som enligt anmälan var värd 17 000 kronor.

• En sen söndagskväll stannades en man av polis i Sunne. Han körde bil misstänkt drogpåverkad.

• Vid upprepade tillfällen besökte mannen, som då figurerade i en brottsutredning, en adress i Sunne kommun. Bland annat lyste han i bostaden med en pannlampa, sagt att han ”lekte polis” och hotat boende om våld. Det hela inträffade i början av januari, han greps och häktades strax efter händelsen. Senare under månaden kom åtalet där han misstänks för två fall av övergrepp i rättssak. Han dömdes sen till nio månaders fängelse.

Narkotikabrott och husvagnsbrand

• Mannen i 20-årsåldern innehade en större mängd droger, drygt 45 gram kokain och 129 tabletter MDMA i Sunne kommun. Han åtalades under månaden för tre fall av narkotikabrott och rattfylleri, där några av brotten ska ha inträffat i annan värmländsk kommun.

• Mannen körde kokainpåverkad och utan körkort i Sunne. Dessutom hade en större mängd på droger på sig vid tillfället. Det hela inträffade i början av året. Några veckor senare åtalades mannen, som är i 25-årsåldern, misstänkt för grov olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott.

På en camping i Gräsmark fattade en husvagn eld – räddningstjänsten ryckte ut med två enheter.

Stor genomgång: Brotten och olyckorna som stack ut under 2022Summerar räddningsåret 2022: ”Fler översvämningar och bränder”

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFrykenGrov kvinnofridskränkningMorgan OlssonNarkotikabrottOlovlig körningSunneSunne kommunVästra ÄmtervikÅtal

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.