Hoppa till huvudinnehållet

Flisvärme för 13 miljoner på gång till SG Södra Viken: ”Gamla systemet helt slut”

Publicerad:
En nytt värmesystem, som ska eldas med flis, föreslås ersätta befintlig anläggning på SG Södra Viken. (Genrebild) Foto: Mikael Lindblom

Snart kan den slitna värmeanläggningen på SG Södra Viken vara ett minne blott. Nyligen sa Sunne kommuns allmänna utskott ja till att sätta i gång investeringsprojektet som ger skolan ett nytt värmesystem.

– Det blir en stor investering, men nuvarande anläggning är helt slut och måste bytas ut, säger Henrik Frykberger (M), ordförande i allmänna utskottet.

En skolbyggnad för cirka 30 miljoner kronor, ett nytt elevhem för cirka 15 miljoner kronor och nu - förmodligen - ett nytt värmesystem för cirka 12,5-13 miljoner kronor. Investeringarna duggar tätt på SG Södra Viken, naturbruksgymnasiet strax utanför Sunne.

– Allmänna utskottet har accepterat tjänstemannaförslaget om en flispanna på SG Södra Viken och föreslår kommunstyrelsen det samma. Ärendet ska sedan vidare till kommunfullmäktige; det är ju en ganska stor investering det handlar om, säger Henrik Frykberger.

"Det blir en stor investering, men nuvarande anläggning är helt slut och måste bytas ut, säger Henrik Frykberger (M), ordförande i allmänna utskottet om det nya värmesystemet som planeras på SG Södra Viken.
"Det blir en stor investering, men nuvarande anläggning är helt slut och måste bytas ut, säger Henrik Frykberger (M), ordförande i allmänna utskottet om det nya värmesystemet som planeras på SG Södra Viken. Foto: Dan Enwall

Bakgrunden är att befintlig anläggning anses vara ”helt slut” som Frykberger uttrycker det.

– Kulvertsystemet läcker, flispannan är för liten så man får komplettera med olja och tekniken ute i byggnaderna fungerar inte heller. Så anläggningen behöver verkligen bytas ut.

Södra Viken är en prioriterad skola för oss.
Henrik Frykberger (M)

Under den förra mandatperioden, då S och C styrde, kom investeringarna i Södra Vikens skolmiljö i gång på allvar. Frågan är hur det nya politiska styret ser på skolan.

– Södra Viken är en prioriterad skola för oss. Vi är jättestolta och glada över de här satsningarna och ser fram emot att det blir en bra skolmiljö där. Några ytterligare nya stora investeringar på skolan efter de här är dock inte planerade. Det kommer att finnas mycket annat som måste prioriteras, säger Henrik Frykberger.

Artikeltaggar

Allmänna utskottetHenrik FrykbergerInvesteringarKommunfullmäktigeKommunstyrelsenModeraternaOljaPolitikSG Södra VikenSunneSunne kommunViken

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.