Hoppa till huvudinnehållet

Ica installerar snabbkassor: ”Blivit framskjutet”

Publicerad:
Jonathan Börjesson, butkschef för Ica i Sunne är glad över att kunna öppna tre snabbkassor i butkien. Foto: Karina Johansson

Under onsdagen öppnade Ica tre snabbkassor - som är de första i butiken.

– Vi har egentligen jobbat med det i flera år, men det har tidigare blivit framskjutet på grund av projektet på Stora torget, berättar butikschef Jonathan Börjesson.

Projektet på Stora torget har pågått i flera år. Men till slut valde Ica att dra sig tillbaka från en byggnation på grund av svårigheten att sälja bostadsrätter ovanpå tänkta butiken. Det har fått Jonathan och Viktor Börjesson, kusiner som delar på tjänsten som butikschef, att satsa på att fräscha upp och utveckla befintlig butik.

Första steget var att skaffa en pantmaskin. Därefter har nu snabbkassor installerats.

– Det kändes väldigt aktuellt. Vi har jobbat med projektet drygt ett år, men det har tagit tid på grund av långa leveranstider. Att installera nu i början av januari när det är lite lugnare i butiken, passade bra. Nytt år, nya möjligheter!

Och Viktor och Jonathan har fler planer.

– Nästa steg blir att fräscha upp lokalerna, så att det bli mer enhetligt inne i butiken. Även skyltarna på utsidan ska moderniseras.

  • En manuell kassa har bytts ut mot tre snabbkassor.
    En manuell kassa har bytts ut mot tre snabbkassor. Foto: Karina Johansson
  • ”Det här blir nog bra, bara man kommer in i det”, konstaterade Pelle Dahl som var en av de första kunderna i nya snabbkassorna.
    ”Det här blir nog bra, bara man kommer in i det”, konstaterade Pelle Dahl som var en av de första kunderna i nya snabbkassorna. Foto: Karina Johansson

Men hur går det med projektet på Stora torget?

– Det är Ica fastigheter som jobbar med det och vi har inte så mycket insyn i vad som sker. Men de jobbar på och dialogen är att vi kommer att hyra den lokalen. Vi hyr ju av Ica fastigheter redan idag.

Tills ny butik byggs, behöver alltså Viktor och Jonathan hålla befintlig lokal i bra skick.

– Det är en utmaning att planera verksamheten. Vi kommer inte göra några stora investeringar, som att byta kyl och frys. Det görs enbart om de går sönder. Det är mer allmän uppfräschning som inte kostar lika mycket, som vi satsar på.

Viktor och Jonathan Börjesson är tredje generationen handlare i Sunne, och uppväxta med butiken.

– Farfar drev butik i Deje innan och räknar man med den butiken blir vi fjärde generationen. Kanske mer, berättar han.

Artikeltaggar

Bostad och byggenButikerDejeFastigheterHandelIcaStora torgetSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.