Hoppa till huvudinnehållet

Målvaktsrockad i Mallbacken: ”Tagit stora kliv senaste åren”

Publicerad:
Tea Lundmark lämnar Mallbacken efter en säsong. Foto: Fredrik Finnebråth

Förstamålvakten Tea Lundmark lämnar Mallbacken.

Hon ersätts av Matilda Nurmi.

23-åringen hämtas från det finska topplaget Åland United, och har redan gjort sin första träning med sin nya klubb.

Det är runt Mallbacken det händer just nu i Silly Season.

I slutet av förra veckan stod det klart att Tea Lundmark, som stod alla Elitettan-matcher utom en den gångna säsongen, flyttar närmare sina hemtrakter. Den Piteå-födde målvakten fortsätter fotbollskarriären i Umeå IK.

– Det här känns super! Umeå har för mig alltid funnits med i bilden som en stor och stark klubb och som norrlänning så känns det otroligt kul att få bli en del av det, säger 26-åringen till UIK:s hemsida.

Kort därefter presenterade Mallbacken sin ersättare. Den finske målvakten Matilda Nurmi flyttar för första gången utanför landets gränser. Hon har runt 40 matchers erfarenhet i den inhemska högstaligan, dessutom en Champions League-match på meritlistan.

Matilda Nurmi.
Matilda Nurmi.

Den 175 centimeter långa målvakten var med och tränade med sitt nya lag i Karlstad under söndagen.

– Det känns som att jag tagit stora kliv de senaste åren och samtidigt vill jag fortsätta utvecklas och bli bättre. Jag älskar att träna och hela tiden blicka framåt. Tiden i finska högstaligan och chansen att få spela Europaspel har gjort mig till en bättre målvakt, säger Matilda Nurmi till VF-sporten och beskriver samtidigt sina kvalitéer.

– Jag är bra i en mot en-dueller och är en målvakt som vill prata väldigt mycket och försöka styra försvarsspelet bakifrån. Jag försöker hela tiden vara delaktig och en stabil pjäs längst bak. En sån man alltid ska kunna lita på.

Artikeltaggar

ElitettanFotbollMallbackenMallbackens IFMatilda NurmiTea LundmarkUmeå IK

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.