Hoppa till huvudinnehållet

Nykvist tog poäng igen bakom suveräne Bø

Publicerad:
Reporter Bengt Sundler
Bengt Sundler
bengt.sundler@nwt.se
Johannes Thingnes Bø ledde jaktstarten från start till mål.
Johannes Thingnes Bø ledde jaktstarten från start till mål. Foto: Darko Bandic

Johannes Thingnes Bø bara vinner och vinner.

Långt där bakom tog värmlänningen Emil Nykvist världscuppoäng för andra dagen i rad.

Herrarnas världscup i skidskytte fortsatte med jaktstart i Pokljuka.

Norrmannen Johannes Thingnes Bø, som vann sprinten, startade först och släppte ingen förbi sig, trots två bommar. Det var aldrig ens spännande. Segermarginalen blev till slut hela en minut och fyra sekunder till Quentin Fillon-Maillet, Frankrike. Tarjei Bø kom trea.

Svenskarna var långt efter. Sebastian Samuelsson blev bäste svensk med en 19:e plats.

Emil Nykvist från Sunne slog personrekord i världscupen i fredagens sprint med en 27:e-plats. Han träffade nio av tio skott.

I jaktstarten var det tyngre. Nykvist skaffade sig en rejäl uppförsbacke direkt i första skyttet, liggande, med tre bom. Sedan blev det bättre och han missade bara ett skott till på de återstående tre stationerna och tog sig i mål som 40:e man, den siste som tog världscuppoäng. Han var 3,57 minuter bakom Johannes Thingnes Bø.

Insatsen var ändå en av bättre i karriären för Emil Nykvist, som bara gjort en världscupstart innan den här säsongen. Nu har han ytterligare åtta, och tillhör dem som kämpar om sista platsen till VM bakom tämligen säkra Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma, Jesper Nelin och Peppe Femling.

Artikeltaggar

Emil NykvistFrankrikeJohannes BøPokljukaSebastian SamuelssonSkidskytteSportSprintSunneVärldscupen i skidskytte

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.