Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Hur lyckas vi få hit dem?

Publicerad:
Sign. Sunningen efterlyser fler initiativ som kan dra folk till Sunne; likt exempelvis Selma Spa.
Sign. Sunningen efterlyser fler initiativ som kan dra folk till Sunne; likt exempelvis Selma Spa. Foto: Daniel Olausson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vi har ju bästa läget i Fryksdalen utan tvekan, ja kanske i Värmland! Det måste vi ju naturligtvis ta vara på. Ingen ny Walter Hedlund som är på gång.

Jag har med tiden som gått efter hans byggen som Hotell Selma Lagerlöf samt Selma Spa och restaurang Nils Holgersson förstått hans betydelse för orten. Men många andra finns ju lokalt med sina satsningar.

Vi har ju lyckats förr tillsammans att få hit grupper, föreningar som gör spin off-effekten. Visserligen var andra flera anläggningar som golfbanan nya för tiden.

Idéer behövs hela tiden och som utvecklas. Vad skulle vara intressant att erbjuda? Vad är våra dragplåster, vinter och sommar?

Jag tänker på när Svenska hockeylandslaget (även återkommande i några år) var här med Bengt Bedrup som var speaker i golftävlingen. Bengt-Åke Gustavsson var en av dem som styrde i hockeygymnasiet.

Radiotävling och sommartoppen i P3 om jag minns rätt med Anders Lundin och Lotta Bromè som programledare hade tältet på Kolsnäs i samband med Fryksdalsdansen.

Lastbilsrace uppför Tossebergsklätten med Svempa som hade show.

Och alla dessa större arrangemang med världsartister med flera som lokala festarrangörer fått hit.

Vi har ju finfina parker och boenden och med olika underbara lägen.

Sunne kommun kanske borde få till gynnsamma avtal för större grupper om så inte finns.

Någon kanal in borde finnas kvar som man kan nå fram med våra erbjudande/paket ? Är alla dessa kontakter helt borta?

Vi har ju några kvar här som törs och vet hur meningsuppbyggnaden ska vara och som tänker globalt och för Sunne med allt runtomkring. Vi fick ju brev före valet där draget beskrevs och besvikelser kom fram.

Gå ihop som ett lag, lag Sunne. Glöm bort vissa bakåtsträvare eller de som satt stopp tidigare, jag tror att efter Covid som isolerat oss är tankarna i annat läge nu.

Paketera olika dagsbesök/eller att deltaga där ska vi sikta högt upp. Ända till ledningen om så krävs.

Men kanske inte med höghöjdsträning i Tossebergsklätten precis men annat där kanske.

Jag tycker vi ska planera ett smörgåsbord med navet mat och boende för exempelvis Sveriges främsta föreningar som är i ropet nu. Nya aktiviteter som vi även har byggt banor till. Bra idè förresten. Frisbeegolf, cykelbanor även nyheten vid Ski Sunne och bike. Där även en ny skoterled/vandringsled blev färdigställd -22 finns parallellt med familjebacken, den södra av dem.

Ta kontakten eller använda de som vart nära de som lyckades förut. Vad gör delar av gruppen nu som kanske fanns i Sunne? Kändisar som har sina familjers släktingar, ja dammsug fram dem vet ja. Som ett exempel Tommy Söderberg. Och flera.

Kanske en sittning med berättelser som med moderatorn Kjell-Åke i Myra där exempelvis Leif GW avslöjade många jakthistorier.

Vi har ju flera i kommunen som är bra på sånt.

Jag vet ju inte vad som försiggår i kulisserna med det som tagits upp här.

Sunningen

Artikeltaggar

Anders LundinBengt BedrupCoronavirusetFryksdalsdansenHotell Selma LagerlöfInsändareKolsnäsLotta BroméNils HolgerssonRestaurangerSunneSunne kommunTommy SöderbergTossebergsklätten