Hoppa till huvudinnehållet

Inside Sunne IK: Det visste du inte om spelarna hos serieledaren

Publicerad:
Victor Lindgren (vänster) och Simon Carlbäck (höger) ger oss en inblick i hur Sunne IK-spelarna är utanför isen. Vad har de att säga om Malve Sättermon (i mitten) till exempel? Ganska mycket, visade det sig.
Victor Lindgren (vänster) och Simon Carlbäck (höger) ger oss en inblick i hur Sunne IK-spelarna är utanför isen. Vad har de att säga om Malve Sättermon (i mitten) till exempel? Ganska mycket, visade det sig. Foto: Kristina Green

Sunne IK stormar fram i Hockeytrean så här långt.

Men vilka är spelarna utanför isen?

Fryksdalsbygden har fått en inblick med hjälp av Victor Lindgren och Simon Carlbäck. Bland annat utses lagets lortgris, countryfantast och den i särklass stelaste spelaren i laget. Och vem är det som har något emot juniorer?

Det, och mycket mer, nedan.

Succélaget Sunne IK hälsar gott nytt år som serieledare i Hockeytrean. De har vunnit varenda match, många med stora siffror.

En stor nyckel till framgången har varit gemenskapen, som är på en helt annan nivå jämfört med i fjol, enligt Victor Lindgren och Simon Carlbäck.

FB fick sig en längre pratstund med duon som hade mycket att säga om sina lagkamrater. Tillsammans korar de lagets ortengrabb, volvoraggare och vem som har det mest speciella skrattet.

William Backström och Johan Wikström.
William Backström och Johan Wikström. Foto: Fredrik Finnebråth

Målvakter

William Backström, 20 år.

– Lagets volvoraggare. Åker Volvo Fas och spelar musik om dagarna. Den som är ute längst på natten, han super inte men är gärna ute och skjutsar kompisar.

Johan Wikström, 19 år.

– Riktigt kass på att laga mat. På jobbet kan han ha med sig en matlåda med tre falukorvar och senap. Lite av pappas pôjk, en skojare som tycker om att festa.

Backar

Erik Gunnarsson, 23 år.

– Bötesansvarig i laget. Den petigaste någonsin i Sunne IK. Han är petig i allt han gör, även med sin utrustning och hur han tejpar klubborna. Lugn som person men kan tända till, när någon gör en felpassning kan han bli riktigt arg.

Adam Karlsson, 20 år.

– Jobbar mycket, både i Sunne och Karlstad där han bor. En arbetshäst på isen och utanför, viker inte ner sig på träningar och matcher. Nu har han åkt till Thailand i en månad så det väntar grov böter när han är tillbaka.

Viktor Karlsson, 24 år.

– Väldigt lugn, positiv och schysst. Duschar med tofflor på. Ingen vet varför.

Fredrik Larsen, 34 år.

– En riktig veteran som kommit in bra i vårt unga lag, han tycker om att prata. Lite yngre i sinnet än i kroppen, en gôbbkropp med en 14-årings skalle.

"Efter matchen, när han hade fått i sig någon öl, visade han sitt rätta jag.” - om Robin Johansson.
"Efter matchen, när han hade fått i sig någon öl, visade han sitt rätta jag.” - om Robin Johansson. Foto: Fredrik Finnebråth

Robin Johansson, 32 år.

– Första matchen han spelade med oss den här säsongen var han väldigt tyst, men samma kväll hade vi fest på ”Gästis” och då blev det fart på honom. Det var samma inför andra matchen, han hörs på isen och gillar trashtalk men utanför är han lugn och tyst. Efter matchen, när han hade fått i sig någon öl, visade han sitt rätta jag.

Albin Lindberg, 21 år.

– Kallas för Fisken. Alltid den som kommer sist till träningarna, oftast 15-20 minuter senare än den som kommer näst sist. Ingen som säger värst mycket, han lyssnar mest och skrattar.

Kristian Lindsäth, 21 år.

– Rätt tyst men kan få sina ryck ibland, som när han plötsligt känner för att skjuta en fotboll allt han har. Snäll och lugn, han har nyss kommit in i laget så vi har inte riktigt fått någon klar uppfattning än.

Forwards

Gustav Andersson, 19 år.

– Också ganska tyst, men precis som med Robin (Johansson) kommer hans rätta sida fram när det är kalas. Tycker om att lyssna på musik, sätter gärna på en låt då och då. En kille med högt hockey-iq överlag, han kan komma på helt nya finter och spelsätt.

"I skallen märks det inte att han är 36 år, han är som u16-spelarna mentalt, men han har en riktig gôbbkropp.” - om Hannes Berg.
"I skallen märks det inte att han är 36 år, han är som u16-spelarna mentalt, men han har en riktig gôbbkropp.” - om Hannes Berg. Foto: Fredrik Finnebråth

Hannes Berg, 36 år.

– Lagets pappa som snart går över till att bli lagets farfar. I skallen märks det inte att han är 36 år, han är som u16-spelarna mentalt, men han har en riktig gôbbkropp. Jag har aldrig varit med om någon som är så stel som Hannes. Även han tackar aldrig nej till en lagfest.

Erik Berntsen, 32 år.

– Det kvittar hur många år han är borta från ishockeyn, han kommer tillbaka och är lika bra ändå. Också en veteran även om han är med i veteranlaget på dispens. Lugn person men en sådan som kan ryta till om vi haft en dålig period till exempel.

Eric Enqvist, 21 år.

– Countryfantast, det är det enda han lyssnar på. En sommarperson som tycker om att lägga upp bilder när han gymmar, helst i bar överkropp. Gillar att åka cross.

Martin Gerdin, 25 år.

– En liten tofflare. Jobbar på Häggmarks, kommer alltid till ishallen i arbetskläder. En bra kille som alltid ställer upp.

”Lagets ortengrabb” - om Samuel Henriksson.
”Lagets ortengrabb” - om Samuel Henriksson. Foto: Fredrik Finnebråth

Samuel Henriksson, 20 år.

– Lagets ortengrabb. Spelar mycket, både på casino och tv-spel. Får han händerna på musiken är det orten som gäller, kallas Amo från förortsmusiken. Det är det enda han lyssnar på. Lite av en skojare och pappas pôjk.

Anton Johansson, 22 år.

– Han är ofta på mig (Simon) och hugger lite. Tycker om att prata och dricker en hel del kaffe. Blivande Torsby-drägg (spelar fotboll där). Lagkapten men mer ledare på isen än utanför, han visar vägen på planen.

Daniel Larsen, 24 år.

– Haft mycket problem med skador, han har en syltaxel. Säger aldrig nej till en fest, tänder gärna någon cigg också. En liten skorsten.

Henrik Lindberg, 25 år.

– En bra ledare på och utanför isen, alltid positiv och med ett leende på läpparna, oavsett hur det går på match eller träning. Tog en stark roll direkt när han kom in i laget, omtyckt av samtliga.

Samuel Lindsäth, 19 år.

– Lagets vabbare, missar ofta träningar för att han är hemma och vabbar. Ganska lugn, säger inte så mycket men visar vägen på isen. Poängspruta.

"Han har något emot juniorer, kan bli riktigt grinig på dem.” - om Anton Larsson.
"Han har något emot juniorer, kan bli riktigt grinig på dem.” - om Anton Larsson. Foto: Fredrik Finnebråth

Anton Larsson, 24 år.

– Lagets kommunalarbetare. En sömntuta, han har svårt att komma till tidiga matchsamlingar. Oftast ganska bitter när han kommer till hallen men det brukar släppa fort. Han har något emot juniorer, kan bli riktigt grinig på dem. Håller inte igen när det går dåligt, det syns ganska väl på honom. Det har väl rökt någon klubba ibland.

William Nilsson Westlund, 21 år.

– En liten skojare. Tycker om att dricka öl, en partyprisse. Ett humör som går i vågor, vissa veckor superglad, andra lite bitter och smågrinig.

Christofer Olsson, 19 år.

– Bor nuförtiden i ishallen, känns det som. En av de som tränar mest i vårt gym. Alltid glad och nära till skratt. Mest speciella skrattet i laget.

Adam Prytz, 24 år.

– Lagets house-kille. Tycker inte om musiken vi spelar. Sitter gärna med hörlurar och lyssnar på sin egen musik.

Martin Stålhandske, 20 år.

– Hypokondriker. När han var mindre stannade han hemma för minsta lilla snorbuse. Lite så är det fortfarande. Spelar mycket tv-spel, bråkar gärna med brorsan om vem som ska ha Xboxet.

Linus Svensson, 24 år.

– Ganska egen. Den första av oss yngre som köpte hus, lyssnar på gammal amerikansk countrymusik. Inga större gemensamma intressen med oss andra men engagerar sig mycket i hockeyn, lägger även ner sig utanför och hjälper alltid till med vad det än är.

"Han gör inget annat än att dricka kaffe, snusa och snickra.” - om Malve Sättermon.
"Han gör inget annat än att dricka kaffe, snusa och snickra.” - om Malve Sättermon. Foto: Fredrik Finnebråth

Malve Sättermon, 18 år.

– Han gör inget annat än att dricka kaffe, snusa och snickra. Äger bara jobbkläder och ett par jeans, resten lånar han av mig (Simon). Senast igår gick han hem med mina mjukisbyxor. Lagets lortgris. Äter också fruktansvärt mycket pizza. Sedan han fick körkort i augusti har vi ätit pizza varje dag efter jobbet.

Slutligen, två backar tillika intervjupersonerna får säga några rader om varandra.

"Malves vårdnadshavare” - om Simon Carlbäck.
"Malves vårdnadshavare” - om Simon Carlbäck. Foto: Fredrik Finnebråth

Simon Carlbäck, 20 år.

– Han tycker om att åka bil, lite av en tofflare. Äter en hel del pizza. Brukar försova sig. Rätt så stark, alltid glad och med glimten i ögat. Malves vårdnadshavare.

– Sedan tiden på Fryxellska skolan har jag lagt en kvarts miljon på pizza, först åt jag tre-fem gånger i veckan men de senaste åren mellan fem-sju, berättar Simon Carlbäck.

”Victor Lindgren gör gärna en segerdans till arabisk musik.”
”Victor Lindgren gör gärna en segerdans till arabisk musik.” Foto: Fredrik Finnebråth

Victor Lindgren, 24 år.

– Lagets kurd. Det kvittar hur det går i matchen, Victor ställer sig alltid upp och dansar efter matcherna, gör gärna en segerdans till arabisk musik. En glädjespridare som även engagerar sig en hel del inom ishockeyn utanför isen.

Läs ikapp Fryksdalsbygdens tidigare ”Inside”-artiklar här:

Inside ÄFF: Det visste du inte om spelarna i Ämterviks FFInside Lysviks IF: Det visste du inte om spelarna i herrlagetInside Lysviks IF: Det visste du inte om spelarna i damlagetInside Sunne IBK: Det visste du inte om spelarna i herrlaget

Artikeltaggar

Erik GunnarssonHannes BergIshockeySimon CarlbäckSunneSunne IK

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.