Hoppa till huvudinnehållet

Lyckad konsert i Östra Ämtervik

Publicerad:
Konserten i Östra Ämterviks kyrka  blev också premiären för den nystartade Östra Ämtervikskören.
Konserten i Östra Ämterviks kyrka blev också premiären för den nystartade Östra Ämtervikskören.

Det blev en lyckad välgörenhetskonsert i Östra Ämterviks kyrka fredagen den 25 november. Det blev också premiären för den nystartade Östra Ämtervikskören under ledning av Aron Westblad.

Kyrkan var nästan fylld och församlingen applåderade efter varje stycke som framfördes till fina sånger med en blandning av profant, sakralt och julsånger.

Två solopartier ingick också i repertoaren med ett stycke av Mozart med Susanne Nyman på tvärflöjt och solosång av Thyra Lundström som framförde En stjärna lyser så klart. Efter sista körsången blev det stående ovationer.

Många röster ur församlingen sa sammanfattande att ”äntligen blev det ljuv musik och samvaro i kyrkan igen efter pandemin”. Flera rördes också till tårar av körens fina framträdande och Arons ledning av konserten.

  • Aron Westblad vid orgeln.
    Aron Westblad vid orgeln.
  • Flera rördes till tårar av körens framträdande.
    Flera rördes till tårar av körens framträdande.

Körmedlemmarna hade bakat och skänkt julpaket, hantverk, hyacinter med mera och bjöd in till försäljning av fika och samvaro i församlingshemmet. Det var kö ända ut till kyrkvägen och församlingshemmet fylldes till brädden så man fick sitta och fika i omgångar. All behållning gick till Svenska Kyrkans Julinsamling ACT.

Aron och Östra Ämtervikskören medverkade också på Första adventsgudstjänsten i kyrkan.

Anne Törnesson Bodin

Artikeltaggar

ACTFörsamlingarKonserterKörerMusikSusanne NymanSångÖstra Ämterviks kyrka

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.