Hoppa till huvudinnehållet

Ica fastigheter om Stora torget: ”Tittar på projektet med nya ögon”

Publicerad:
Så här såg det ut på Stora torget i oktober 2021 när Ica Supermarket BBB Sunnes planer på att bygga där drogs tillbaka. Nu ska Ica fastigheter AB utreda om man kan genomföra ett liknade projekt i samarbete med bostadsutvecklaren MW Bostad.
Så här såg det ut på Stora torget i oktober 2021 när Ica Supermarket BBB Sunnes planer på att bygga där drogs tillbaka. Nu ska Ica fastigheter AB utreda om man kan genomföra ett liknade projekt i samarbete med bostadsutvecklaren MW Bostad. Foto: Karina Johansson

Som Fryksdalsbygden redan berättat om har Ica fastigheter AB fått markanvisningen för Stora torget. Detta för att kunna etablera ny butik tillsammans med bostäder.

– Diskussionerna med Sunne kommun har skett i en väldigt positiv anda, säger Olle Lundquist, projektutvecklare på Ica fastigheter.

Enligt markanvisningsavtalet har Ica-gruppens fastighetsbolag Ica fastigheter AB fram till den 31 maj på sig att utreda möjligheterna till byggnation.

– Det vi ska börja titta på nu är att utreda om det är möjligt att etablera en butik på Stora torget, tillsammans med bostäder. Och då har vi kopplat på bostadsutvecklaren MW Bostad som visat intresse för att utveckla själva bostadsdelen. Ägaren Magnus Wieses avsikt är att bygga hyresrätter i egen förvaltning. Vi har med bostadsutvecklare redan från start i utredningen för att ha en lösning på plats innan vi tar beslut om en eventuell investering, säger Olle Lundquist.

Är det vanligt att ni samarbetar med bostadsutvecklare i sådana här projekt?

– Ja, det har blivit allt vanligare om man vill in i den här typen av centrala stadsnära lägen. Det ställs ofta krav på att byggnation av butik ska ske i kombination med något annat, till exempel bostäder.

”Vi tittar på alltid på sådana här projekt med nya ögon”, säger Olle Lundquist, projektutvecklare på Ica fastigheter.
”Vi tittar på alltid på sådana här projekt med nya ögon”, säger Olle Lundquist, projektutvecklare på Ica fastigheter.

Ica fastigheter AB äger de lokaler där Ica Supermarket BBB Sunne ligger i dag.

– Om utredningen kommer fram till att möjligheterna finns så kommer vi att bygga en ny butik på Stora torget. Och då är det den nuvarande Ica-handlaren som kommer flytta över sin verksamhet till de nya lokalerna, säger Olle Lundquist.

Varför vill ni bygga en ny butik i Sunne?

– Vi ser en möjlighet till en uppgradering på en attraktiv plats som Stora torget. Förhoppningen är att vi kan få till något som blir riktigt bra.

Hur mycket kan lokala Ica-handlare påverka en nybyggnation?

– Vi arbetar i tät dialog med Ica Sverige och handlaren.

Räcker ett halvår för att utreda detta?

– Det gäller att få till en gestaltning och utformning som funkar med butik och bostäder. I avtalet finns möjligheten till förlängning om man ser att det finns behov av mer tid. När halvåret närmar sig sitt slut får vi göra en bedömning kring vilken väg vi vill gå.

Har ni en speciell modell när det gäller nybyggen som ska inrymma Ica-butiker?

– Nej. Varje plats är unik med sina förutsättningar. När det också ska finnas bostäder så ställer ju det sina egna krav. Vi tittar på alltid på sådana här projekt med nya ögon, säger Olle Lundquist.

Artikeltaggar

Bostad och byggenBostäderButikerByggnationFastigheterIcaIca SupermarketStora torgetSunneSunne kommun

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.