Insändarsvar: En viktig anläggning för oss alla

Skidor
PUBLICERAD:
”Sunne Ski & Bike är en fantastisk anläggning och mycket viktig för oss alla i Sunne”, skriver Sunnes fritidschef Henrik Rundqvist.
Foto: Fredrik Finnebråth
Svar på Bengt Krönströms insändare ”Finnfallet är Sunnes styrka”.

Sunne Ski & Bike är en fantastisk anläggning och mycket viktig för oss alla i Sunne. Sunne kommun stöttar på de sätt vi har möjlighet att göra till en privat anläggning. Vi har under många år haft ett samarbete med anläggningen där vi bland annat haft en kväll per säsong där Sunne kommuns anställda kunnat åka skidor och umgåtts i backen och runt lägerelden. Kommunens skolor har också förlagt friluftsdagar till Ski Sunne och tillsammans med bland annat Företagarna, IFK Sunne och Mitt Sunne har Sunne kommun bjudit in alla kommunens invånare till gratis skidåkning vid några tillfällen. Kommunen köper även in fem årskort/säsong som våra anställda kan boka. Vår tanke har varit att få så många som möjligt att röra på sig för folkhälsans skull med förhoppningen om att ett antal nybörjare samtidigt ska upptäcka tjusningen med skidåkning. Nu när Sunne Ski & Bike blivit en året-runt-anläggning hoppas vi att många nya användare besöker denna pärla så att anläggningen kan fortsätta att utvecklas.

Henrik Rundqvist

fritidschef, Sunne kommun

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.