Hoppa till huvudinnehållet

Ica Fastigheter får bygga på Stora torget i Sunne: ”Känns väldigt bra”

Publicerad:
Så här såg det ut förra gången byggnation var på gång på Stora torget i Sunne. Den gången drogs planerna tillbaka.
Så här såg det ut förra gången byggnation var på gång på Stora torget i Sunne. Den gången drogs planerna tillbaka. Foto: Karina Johansson

Arbetet med att hitta en lämplig entreprenör som vill bygga butik och bostäder på Stora torget i Sunne har pågått i flera år. Nu ser det äntligen ut som att planerna kan bli verklighet.

– Det är Ica Fastigheter AB som har fått markanvisningen, säger Linda Johansson, ordförande i allmänna utskottet.

Markanvisningsavtalet gäller fram till 31 maj 2023 vilket innebär att Ica Fastigheter AB, Icas centrala fastighetsbolag, har cirka ett halvår på sig att presentera närmare detaljer kring byggnationen.

– Ica Fastigheter har också dialog med en bostadsexploatör, eftersom vårt krav är att det ska byggas lägenheter ovanpå butiken. Deras planer låter väldigt intressanta så jag hoppas verkligen att det går i hamn. Turerna kring Stora torget har ju blivit en mångårig och utdragen process. Så nu känns det väldigt bra, säger Linda Johansson som är nöjd med att det här förhoppningsvis blir sista kapitlet i historien om den centrala byggnationen.

– Stora torget är ju en väldigt attraktiv plats och vi har ju inte jättegott om central mark i den här omfattningen. Det har varit en bra dialog kring det här och man har också varit positiv till Sunne kommuns träbyggnadsstrategi.

Senast var det Ica Supermarket BBB Sunne som fick markanvisning för Stora torget men de planerna drogs tillbaka. Efter detta överläts i våras uppdraget att hitta en exploatör till mäklar- och värderingsfirman Swefa. Allmänna utskottet fattade beslutet om markanvisning i enhällighet.

Artikeltaggar

Allmänna utskottetBostad och byggenButikerByggnationFastigheterIcaIca SupermarketLinda JohanssonMäklareStora torgetSunneSunne kommun

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.