Hoppa till huvudinnehållet

Efter osäkerheten: Sunne Ski & Bike kommer att öppna

Publicerad:
Sunne Ski & Bike kommer att öppna backarna även den här säsongen.
Sunne Ski & Bike kommer att öppna backarna även den här säsongen. Foto: Fredrik Finnebråth

Det har rått en viss osäkerhet på grund av elpriser och annat men nu är det klart; Sunne Ski & Bike kommer att öppna backarna även den kommande säsongen.

– Vi ska börja spruta snö nu och målsättningen är att Ekeby och barnbackarna ska vara klara så vi kan öppna senast vid jul, säger Curt Rhudin, styrelseledamot Sunne Ski & Bike, till Fryksdalsbygden.

Anläggningen brukar öppna på juldagen och det är ambitionen även i år.

– Sedan får vi se hur det blir med elpriser och alltihop. Blir det mycket snö så öppnar vi mer efterhand, men släpliftbacken Ekeby och barnbackarna garanterar vi. Går det att köra i gång tidigare än jul så gör vi givetvis det, men som långtidsprognosen ser ut nu, med inkommande mildväder och kyla först efter det, så är det jul som är grundplanen. Sedan får vi ju anpassa efter rådande väderlek, som alltid, säger Curt Rhudin.

Osäkerheten kring säsongsstarten har engagerat många.

– Vi har blivit nedringda med frågor om hur det blir men vi har inte kunnat ta beslut på grund av läget kring elpriser och annat, men nu när det lättat lite kring kostnadsbilden så ser vi positivt på läget och väljer att köra. Vi vet ju vad det betyder för bygden och är väldigt glada för allt engagemang som folk visat. Det gör att vi känner extra mycket hur viktig anläggningen är Sunne och Värmland.

Konceptet för säsongen blir att inte ändra så mycket.

– Vi kommer, precis som tidigare säsonger, att ha lågpris på säsongskort före jul. Vi kommer inte att höja några liftpriser i år utan köra som vi gjort förut, säger Curt Rhudin.

Artikeltaggar

Curt RhudinEkebyFritid och livsstilJulSnöSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.