Hoppa till huvudinnehållet

Just nu: ”Banarbeten orsakar köer vid Sundsbron i Sunne”

Publicerad:
Stundtals blir det köbildning över bron och trafiken flyter sakta när bilisterna  leds om på den betydligt smalare gång- och cykelvägen.
Stundtals blir det köbildning över bron och trafiken flyter sakta när bilisterna leds om på den betydligt smalare gång- och cykelvägen. Foto: Kristina Green

Järnvägsövergången vid Sundsbron i Sunne har varit avstängd för banarbeten sedan i går kväll. Trafikljus reglerar trafiken, där köbildning uppstår när bilisterna behöver välja gång- och cykelvägen mot Brädgårdsgatan.

Trafikverket renoverar rälsen vid järnvägsövergången, slitna delar byts ut och järnvägen ska rätas en bit. Vid 18-tiden på lördagskvällen stängdes övergången och trafiken får svänga ned på den betydligt smalare gång- och cykelvägen som går längs med Bo-klok husen. Under dagen har det periodvis varit mycket trafik och längre köer in till den tillfälliga och smala avtagsvägen.

Trafiken leds om under pågående banarbete.
Trafiken leds om under pågående banarbete. Foto: Kristina Green

Gående hänvisas att passera över sundet vid Bryggarebron.

Arbetena beräknas vara färdigt kring klockan 19 i kväll och då släpps trafiken på över järnvägsspåret.

Trafiken släpps på igen kring klockan 19 ikväll.
Trafiken släpps på igen kring klockan 19 ikväll. Foto: Kristina Green

Artikeltaggar

JärnvägSundsbronSunneTrafikTrafikverket

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.