Hoppa till huvudinnehållet

Lysvik föll hemma mot Nordmarken U: ”Blev för tungt”

Publicerad:
Reporter Dan Enwall
Dan Enwall
dan.enwall@fryksdalsbygden.se
Lysvik IBF:s herrar föll hemma mot Nordmarken U på fredagen. Bilden är från en annan match.
Lysvik IBF:s herrar föll hemma mot Nordmarken U på fredagen. Bilden är från en annan match. Foto: Fredrik Finnebråth

Lysvik förlorade mot Nordmarken U i division 4 Värmland västra herr i innebandy i Sparbankshallen på fredagen. Matchen slutade 4-7 (3-2, 0-4, 1-1).

– Efter en riktigt bra start tappade vi i andra och orkade tyvärr aldrig komma tillbaka, säger Lysviks tränare Linus Edvardsson.

I första perioden var det Lysvik som var starkast. Laget vann perioden med 3-2. Nordmarken U hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 0-4 och ställningen efter två perioder var 3-6.

Nordmarken U ökade ledningen till 3-7 genom Robin Jönsson efter 0.41 i tredje perioden. Erik Fredlund reducerade förvisso, men närmare än 4-7 kom inte Lysvik. Nordmarken U tog därmed en säker seger.

– Vi totaldominerade i första perioden och gjorde allt helt exemplariskt. Sedan gick vi ner oss i mittenperioden. De fick in lite väl många nål och det blev för tungt för oss att hämta upp det försprånget, säger Linus Edvardsson.

Lysvik har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna.

– Vi har gjort en väldigt häftig resa på den korta tid vi varit i seriespel. Det är möjligt att det blivit lite tungt mentalt för laget när vi börjat få oflyt efter två inledande segrar. Laget har hög kapacitet men vi kommer också ner i djupa dalar. Vi är lite för ojämna just nu så det måste vi rätta till. Målet är att hänga kvar i fyran och det ska vi klara.

Man ligger nu på sjätte plats i tabellen och tar sig an Åmotfors borta i nästa match lördagen den 26 november.

– Åmotfors är ett starkt lag med Sunnebekantingen Reidar Spets i uppställningen. Det kommer nog att att bli en både rolig och tuff match, säger Linus Edvardsson.

Artikeltaggar

InnebandyLysvikNordmarken UReidar SpetsVärmlands länÅmotfors

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.