Hoppa till huvudinnehållet

Standarden på kommunens fastigheter ska höjas

Publicerad:
Kommunchefen Petra Svedberg och Niclas Jansson, vd, Sunne Fastighets AB, svarar på kritiken mot det skick som vissa kommunala fastigheter är i.
Kommunchefen Petra Svedberg och Niclas Jansson, vd, Sunne Fastighets AB, svarar på kritiken mot det skick som vissa kommunala fastigheter är i. Foto: Daniel Olausson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar till ”Nuflyttarvisnart”.

Tack för dina/era synpunkter. Vi delar din bild av att vi har flera fastigheter inom kommunen där renoveringsbehov föreligger. Hur stora dessa renoveringsbehov är varierar. Fastighetsbolaget har tillsammans med kommunledningen fastställt en flerårig underhållsplan. Båda parter har som avsikt att hedra och jobba utifrån denna underhållsplan. En långsiktig process att sakteliga öka standarden på kommunens fastigheter.

Gällande förvaltningsavtalet mellan kommunen och fastighetsbolaget så rör denna endast driften av kommunens fastigheter. Investeringar/kostnader under ett basbelopp ska ingå i förvaltningsavtalet, överstigande beslutas av kommunledningen och vid större investeringar även politiken. Det åligger då på kommunens investeringsbudget vilka investeringar som prioriteras.

Vi har en gemensam målsättning att ha nöjda kommuninvånare och tar gärna ett samtal om något är oklart.

Petra Svedberg, kommunchef

Niclas Jansson, vd, Sunne Fastighets AB

Artikeltaggar

FastigheterInsändareInvesteringarNiclas JanssonPetra SvedbergSunne Fastighets AB