Hoppa till huvudinnehållet

Barnvagn tre meter ut i vattnet efter bråk mellan grannar

Publicerad:
Räddningstjänst- och ambulanspersonal sökte i vattnet.
Räddningstjänst- och ambulanspersonal sökte i vattnet. Foto: Daniel Olausson

På tisdagen genomfördes en stor räddningsinsats i centrala Sunne, med anledning av befarad drunkning.

Men den barnvagn som sågs flyta omkring i vattnet visade sig vara tom.

– Det verkar ha varit någon typ av bråk mellan folk som bor i närheten. Någon ska ha blivit irriterad, tagit barnvagnen och kastat den i vattnet, säger Conny Sundberg, insatsledare vid räddningstjänsten.

Det var vid 09.20 under tisdagsmorgonen som fyra enheter från räddningstjänsten fick rycka ut på ett larm om drunkning i centrala Sunne, då någon sett en barnvagn flyta runt tre meter ut i vattnet.

En ambulans skickades också på ärendet.

– Inringaren misstänkte det värsta såklart. Men nu har vi varit där och sökt av vattnet med både ytbärgare och drönare och inte hittat någonting, säger Conny Sundberg.

Brandmännen om barnvagnsdramat: ”Det handlade om sekunder”

Polisen har även de varit på plats och har försökt reda ut situationen.

– I nuläget är det väldigt oklart men det ska handla om någon slags grannosämja. Vi vet inte så mycket mer, men det ska inte vara någon fara för någon, säger Kenneth Johannesson, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Strax innan 11-snåret meddelar polisen att en anmälan om skadegörelse har upprättats.

– Barnvagnen har fått skador på framhjulen. Som vi först anade verkar det handla om en osämja mellan två parter, men det är oklart vad de bråkat om, i samband med det har barnvagnen hamnat i vattnet, säger Kenneth Johannesson.

Artikeltaggar

Olyckor och katastroferSunneTrafikolyckorVatten

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.