Hoppa till huvudinnehållet

Storgatan stängs av ett dygn: ”Trafiken leds om”

Publicerad:
Reporter Karina Johansson
Karina Johansson
karina.johansson@fryksdalsbygden.se
Storgatan järnvägsövergång Sundsbron
Storgatan järnvägsövergång Sundsbron Foto: Karina Johansson

”Spårarbete, väg avstängd” står det på en skylt som Trafikverket har satt upp vid Sundsbron. Det handlar om ett dygn, 19-20 november.

Nu förklarar samhällsplanerare Mikael Persson hur man ska ta sig fram.

Trafikverket kommer att renovera järnvägsövergången i norra änden av Sundsbron. Några slitna delar behöver bytas ut och dessutom ska järnvägen rätas litegrann. Vägen stängs därför av klockan 18 lördag den 19 november och öppnas först igen dagen efter, klockan 19 söndag den 20 november.

Men man kommer ändå ta sig fram, utan att behöva köra via exempelvis Torsby.

– Nej, så illa är det inte. Trafiken leds om via gång- och cykelvägen mot Brädgårdsgatan. Första sträckan, från Sundsbron, är smalare så där kan bara ett fordon i taget köra. Därför kommer det att finnas trafikljus där. Men sen, ungefär i höjd med Bo Klok-husen, blir det dubbelfiligt. Så viss störning blir det. Men järnvägsövergången är sliten, så det är bra att de tar itu med det, konstaterar Mikael Persson.

Även lastbilar ska kunna köra här. Däremot hänvisas gående under detta dygn till Bryggarebron.

Så här leds trafiken om det dygn Storgatan stängs av.
Så här leds trafiken om det dygn Storgatan stängs av. Foto: Sunne kommun

Artikeltaggar

Mikael PerssonStorgatanSundsbronTorsbyTrafikTrafikverket

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.