Hoppa till huvudinnehållet

Rottneros värvar friskt - uppe i sex nyförvärv: ”Mycket talangfull spelare”

Publicerad:
Colin Toorneman.
Colin Toorneman.

Det är ingen tvekan om vilket lag som tagit tag i stafettpinnen under inledningen av Silly Season.

På mindre än en vecka har Rottneros IK presenterat sex nyförvärv - tre från Bäckalunds IF och tre från IFK Sunne.

Renco Toorneman, Johan Hagelin och Gustav Andersson har anslutit sedan tidigare, vilket FB rapporterat om.

Det visade sig bara vara början på RIK:s nysatsning.

Senaste i raden är att ansluta till laget är, inte helt överraskande, Colin Toorneman, 20. Han kommer närmast från moderklubben Bäckalund, precis som sin storebror.

– Colin är en stark central mittfältare som aldrig ger upp. Han är även anpassningsbar, går att använda i olika positioner om det skulle behövas, skriver tränaren Toni Minoldo.

  • Emil Sundeskog.
    Emil Sundeskog.
  • Yussuf Abdisitar.
    Yussuf Abdisitar.

Duo från IFK Sunne

På onsdagskvällen blev ytterligare två nyförvärv klara, även de två välbekanta ansikten i kommunen. Emil Sundeskog, 20, och Yussuf Abdisitar, 20, hämtas från IFK Sunne.

Deras nya tränare, Toni Minoldo, om sina senaste nyförvärv:

– Emil är en mycket talangfull spelare som kan spela i ett par olika roller. Förutom sin naturliga talang är han spelintelligent och jobbar hårt, egenskaper som passar perfekt för RIK:s projekt.

– Yussuf är en annan talangfull och snabb spelare som jag är säker på kommer ha ett bra år. Han är ung och målmedveten, ytterligare ett viktigt steg i den nya trupp som vi håller på att skapa, skriver Toni Minoldo.

Värvningståget fortsätter: ”Väldigt stark och snabb”RIK:s första nyförvärv - duo från Bäck: ”Tror vi kan bygga något vackert”

Artikeltaggar

Bäckalunds IFFotbollIFK SunneNyförvärvRottnerosRottneros IKSilly seasonToni Minoldo

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.