Hoppa till huvudinnehållet

Sunnebo vann en miljon – delar vinsten med sina barn

Publicerad:
En 55-åring från Sunne tog hem en miljon i Andra Chansen på Lotto.
En 55-åring från Sunne tog hem en miljon i Andra Chansen på Lotto. Foto: Christoffer Eltvik

En Sunnebo i 55-årsåldern var en av 20 Lottospelare som vann en miljon kronor i lördagens Andra Chansen-dragning.

Som om inte det vore nog blev han dessutom gratulerad av Thomas Ravelli.

− Livet är fantastiskt just nu! säger vinnaren.

Den industriarbetande Sunnebon spelar sedan ett tag tillbaka Lotto tillsammans med sina vuxna barn varje vecka. Under lördagskvällen satt han med sin fru i tv-soffan där de fick se Thomas Ravelli i Lottodragningen.

− Vi skojade hela kvällen om att Ravelli skulle ringa upp. Jag busringde min fru som blev väldigt förvånad tills hon såg att det var jag. När jag gick och lade mig vid halv tio ringde min telefon och då var det den riktiga Thomas Ravelli! berättar mannen.

Sunnebon i 55-årsåldern trodde först att det rörde sig om en försäljare, men han förstod snabbt att mannen som gratulerade honom till en miljon kronor faktiskt var Thomas Ravelli.

− Thomas är fantastisk, han har gett oss så många minnen! Vi pratade om VM 94 och olika fotbollsspelare. Jag sa till honom att jag skulle betala en miljon för att få återuppleva den sommaren, säger vinnaren med ett skratt.

Fotbollslegendaren Thomas Ravelli var det som ringde den 55-åriga Sunnebon och berättade den roliga nyheten.
Fotbollslegendaren Thomas Ravelli var det som ringde den 55-åriga Sunnebon och berättade den roliga nyheten.

Vinsten ska mannen dela med sina två barn. För egen del tänker han sig att vinsten ska skänka honom glädje under många år framöver.

− Jag ska investera vinsten inför pensionen. Då vill jag kunna ta ut några tusenlappar extra i månaden för att leva gott och njuta, säger Sunnebon.

I lördagens Andra Chansen-dragning gick ytterligare en miljonvinst till Värmland då en spelare i Kristinehamn också hade turen på sin sida.

− Därmed kan vi nu räkna ihop till 13 miljonvinster i Värmland hittills under året, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe.

Vinnaren från Sunne önskar vara anonym.

Så fungerar Andra chansen:

• Andra Chansen-dragningen görs två gånger om året. Under 2022 sker det 30 april och 29 oktober.

• Under dragningen dras 20 slumpade Lottorader som vinner en miljon kronor vardera.

• Varje spelad Lottorad på Lotto 1 & 2 med Joker ger en andra chans att bli miljonär.

Artikeltaggar

SunneThomas RavelliTravVärmlands län

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.