Hoppa till huvudinnehållet

Värvningståget fortsätter: ”Väldigt stark och snabb”

Publicerad:
Gustav Andersson, 19, lämnar IFK Sunne för Rottneros IK.
Gustav Andersson, 19, lämnar IFK Sunne för Rottneros IK. Foto: Rottneros IK

Rottneros ligger inte på latsidan under Silly Season.

Nu har de presenterat sitt tredje spelarförvärv på bara några dagar. Precis som de två tidigare är det en ung spelare med potential som drar på sig den blåvitrandiga tröjan.

Gustav Andersson, 19, lämnar IFK Sunne.

– En spelare som aldrig ger upp på planen, exakt vad jag gillar, beskriver tränaren Toni Minoldo sitt senaste nyförvärv.

Just nu är det ishockey som är prio för Gustav Andersson, som spelar i Sunne IK.

Till våren byter 19-åringen skridskorna mot fotbollsskorna. Efter att de senaste säsongerna tillhört IFK Sunne, mestadels U-laget, testar anfallaren lyckan hos grannen i stället.

Där återförenas han med Toni Minoldo, som tränade honom i Sunne.

– Gustav är en central anfallare som är väldigt stark och snabb. Han är professionell i sitt beteende, smart, teknisk och jobbar hårt. Det är en spelare med bra attityd som aldrig ger upp, vilket är exakt vad jag gillar. Jag är väldigt glad att han har bestämt sig för att ansluta till vår trupp och projekt, skriver Toni Minoldo till Fryksdalsbygden.

RIK:s första nyförvärv - duo från Bäck: ”Tror vi kan bygga något vackert”

Artikeltaggar

FotbollNyförvärvRottnerosRottneros IKSilly seasonToni Minoldo

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.