Hoppa till huvudinnehållet

RIK:s första nyförvärv - duo från Bäck: ”Tror vi kan bygga något vackert”

Publicerad:
Reporter Fredrik Finnebråth
Fredrik Finnebråth
fredrik.finnebrath@fryksdalsbygden.se
Renco Toorneman, 21 (vänster) och Johan Hagelin, 20 var två av Bäckalunds viktigaste spelare den gångna säsongen. Båda är klara för Rottneros IK.
Renco Toorneman, 21 (vänster) och Johan Hagelin, 20 var två av Bäckalunds viktigaste spelare den gångna säsongen. Båda är klara för Rottneros IK. Foto: Rottneros IK

I torsdags blev det officiellt att Toni Minoldo tränar Rottneros IK kommande säsong.

Nu har de gjort klart med sina första spelarförvärv.

Renco Toorneman, 21, och Johan Hagelin, 20, lämnar Bäckalunds IF för Rottneros IK.

De lämnar därmed ett nedflyttat lag för ett annat. Bäckalund lyckades inte kvala sig kvar i femman, men Renco Toorneman och Johan Hagelin, fortsätter ändå i samma division.

Två unga och spännande spelare som går helt i linje med vad ett ålderstiget RIK är ute efter.

Tyngre för Bäck som tappar två av sina viktigaste spelare.

Så här skriver duon till Fryksdalsbygden om varför de valde RIK:

– Jag har fått fundera många gånger innan jag tog beslutet att byta till Rottneros eftersom Bäckalund är min moderklubb, men mitt beslut låg i att jag vill komma tillbaka till laget vi en gång var. Rottneros är också en fin klubb med historia och förutsättningar att bygga något riktigt fint, skriver Renco Toorneman.

Kompisen Johan Hagelin är inne på samma spår:

– Jag valde RIK eftersom det är en förening med goda visioner och bra människor i och runt föreningen. En förening som är beredd att satsa på yngre generationer på riktigt. Det är en rakryggad klubb som enligt min uppfattning bryr sig om sina spelare och gör det som borde göras av fler klubbar i kommunen. Det är dock större än bara min övergång, jag tror och hoppas att vi tillsammans som lag kan bygga något vackert, både nästa säsong och många säsonger framöver, skriver Johan Hagelin.

Artikeltaggar

Bäckalunds IFFotbollNyförvärvRottnerosRottneros IKToni Minoldo

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.