Hoppa till huvudinnehållet

Här vill Fredrik satsa på uthyrning: ”Tror det finns en marknad”

Publicerad:
Reporter Karina Johansson
Karina Johansson
karina.johansson@fryksdalsbygden.se
Det är på den här tomten som Fredrik Svensson vill satsa på uthyrning. I bakgrunden syns Karl Hedin bygghandel.
Det är på den här tomten som Fredrik Svensson vill satsa på uthyrning. I bakgrunden syns Karl Hedin bygghandel. Foto: Karina Johansson

Fredrik Svensson, som äger företaget Kyla & Värmesupport vill bygga en serviceplats och uthyrningsgarage vid Holmby industriområde.

– Jag tror det är nånting som behövs i Sunne, säger han.

Fredrik Svensson har skrivit markanvisningsavtal för en tomt som ligger bakom VMS, strax norr om Karl Hedin bygghandel, vid Holmby industriområde. Planen är att bygga serviceplats och uthyrningsgarage, ämnat för både privatpersoner och företag.

– I första skedet är tanken 3-4 garage som kan hyras ut till exempelvis mindre lastbilar, motorcyklar eller husvagnar, antingen månadsvis eller årsvis. Om fem år skulle det kunna bli upp till tio garage. Det bör bli fler om det ska bära sig, berättar han.

I anslutning till detta vill han bygga en serviceplats under tak och med skärmväggar som insynsskydd. Tanken är att det ska bli en plats där man kan fixa med bilen, och det är i första hand ämnat för dem som hyr garage. Men även andra ska kunna hyra in sig.

Visionen är att också så småningom utöka med en hall med lyft.

Hur fick du idén?

– Det var bara nåt som dök upp i tanken när jag funderade över vad som saknas i Sunne. Jag tror det är nånting som många har användning för, berättar Fredrik Svensson.

Tomten är cirka 3 000 kvadratmeter stor och markanvisningsavtalet gäller till och med maj 2023.

Artikeltaggar

Fredrik SvenssonHusvagnarKarl HedinLastbilarMotorcyklarSunneTrafik

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.