Hoppa till huvudinnehållet

Målkalas inför storpublik i SIK:s hemmapremiär: ”Vi är på gång nu”

Publicerad:
”Vi hade 457 personer i publiken plus en massa ungdomslag på sponsorläktaren så det var drygt 600 personer i ishallen. Det är länge sen”, konstaterar SIK:s tränare Micke Johansson.
”Vi hade 457 personer i publiken plus en massa ungdomslag på sponsorläktaren så det var drygt 600 personer i ishallen. Det är länge sen”, konstaterar SIK:s tränare Micke Johansson. Foto: Fredrik Finnebråth

457 personer på läktaren - det är länge sedan Sunne IK hade så stor publik vid en hemmamatch. Igår var det ett faktum och att det dessutom blev vinst, gör det hela extra roligt.

– Vi försöker få till en nystart i föreningen och jag tror vi är på gång nu, säger Sunnetränaren Micke Johansson.

Micke Johansson berättar att föreningen jobbar för att få fart på hockeyn i Sunne igen.

– Det har varit lite down några år och vi vill att man ska tycka det är kul att komma till ishallen och träna. Idag har vi en trupp på bortemot 25 spelare och det är länge sen vi hade så många.

Att laget då fått en riktig rivstart i seriespelet gör väl inte situationen direkt sämre. De började med bortaseger i allra första matchen och följde upp med vinst i hemmapremiären inför storpublik - med hela 11-0 mot Filipstad.

– Filipstad kom med ett decimerat lag så visst, det gjorde väl sitt till. Men igår var vi bra. Vi slutade aldrig spela trots att vi var så överlägsna, berättar Micke Johansson.

Sunne IK fick utdelning redan från start och gjorde tre snabba mål genom Anton Larsson som satte 1-0 och 2-0, vilket utökades till 3-0 av Hannes Berg knappt nio minuter in i första perioden.

Spel mot ett mål

Därefter gick laget ner sig.

– Resten av perioden var inte mycket att hänga i julgranen. Det gick nog för lätt för oss och vi slutade åka skridsko.

Vilket man pratade igenom i första periodpausen. Efter det satte spelarna fart och Micke Johansson berättar att det var spel mot ett mål och att Filipstad knappt hade en enda målchans i andra och tredje perioden

Åtta minuter in i andra perioden gjorde Anton Larsson 4-0. Femte målet sattes av Martin Stålhandske och två minuter senare petade Henrik Lindberg in det sjätte. 7-0 gjordes av Anton Johansson och det resultatet stod sig inför sista perioden.

– Vi sa att vi inte skulle slå igen bara för att vi ledde så stort, utan att om vi fortsatte åka skridsko och släppa puck skulle det bli många fler mål.

Vilket tränare hade rätt i.

Adam Prytz gjorde åttonde målet, Simon Carlbäck det nionde och Erik Gunnarsson det tionde. 11-0 blev matchens sista mål och det sattes av Henrik Lindberg.

Naturligtvis är Micke Johansson nöjd med insatsen.

– Vi har ett bra lag och spelade en rolig ishockey. Förra gången var en femma tongivande, nu är det andra femmor som kliver fram. När det fungerar är många med och bidrar och det gör att vi inte blir så sårbara.

Artikeltaggar

Adam PrytzAnton JohanssonFilipstadHannes BergIshockeySimon CarlbäckSportSunneSunne IK

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.