Hoppa till huvudinnehållet

Avgående Kristina Lundberg (C): ”För samtal om vad min tjänst ska innehålla”

Publicerad:
Avgående kommunalrådet Kristina Lundberg (C) är ny ledamot i kommunfullmäktige och ser fram emot att fortsätta att verka inom politiken. ”När det gäller min anställning inom kommunen är det inte klart vad den ska innehålla”, säger hon.
Avgående kommunalrådet Kristina Lundberg (C) är ny ledamot i kommunfullmäktige och ser fram emot att fortsätta att verka inom politiken. ”När det gäller min anställning inom kommunen är det inte klart vad den ska innehålla”, säger hon. Foto: Daniel Olausson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

På måndag intar en ny kommunfullmäktigeförsamling Frykensalen i Sunne. En av de nya ledamöterna är avgående kommunalrådet Kristina Lundberg (C).

– Det ska bli väldigt roligt. Vi tänker göra allt vi kan för att förvalta väljarnas förtroende, säger hon.

I förra veckan presenterades kommunens nya minoritetsstyre Sunnesamverkan (M+L+HS). Vilka som kommer att sitta i kommunstyrelsen och i utskotten är inte klart men Henrik Frykberger (M) kommer att föreslås som ensamt kommunalråd på 100 procent istället för Tobias Eriksson (S) och Kristina Lundberg som haft 75 procent vardera. När det gäller Lundberg tror många att hon redan sitter i kommunfullmäktige men så är inte fallet.

– Jag har ju ofta talat i kommunfullmäktige, i egenskap av tjänsteperson eller kommunstyrelsens ordförande. Det är väl kanske det som orsakat viss förvirring.

Men nu blir hon alltså både fullmäktigeledamot och är gruppledare för Centerpartiet i Sunne.

– Det är en viktig församling. Kommunens högsta beslutande organ. Att vara folkvald är väldigt hedersamt. Kommunstyrelsen jobbar ju på uppdrag av fullmäktige. Och det känns spännande och intressant att gå in i oppositionsrollen. Vi tänker göra allt vi kan för att förvalta väljarnas förtroende, säger Kristina Lundberg.

Vad hon ska jobba med framöver är däremot inte klart.

– Jag går till tillbaks min anställning inom kommunen. Just nu för jag och samhällsbyggnadschefen och tillförordnade kultur- och näringslivschefen Per Branzén bra samtal om vad min tjänst ska innehålla. Vi får se vad det leder till, berättar hon.

Nomineringarna till kommunfullmäktiges presidium och valberedning kommer inte att behandlas av valberedningen utan presenteras innan kommunfullmäktige på måndag.

Här är ledamöterna i Sunnes nya kommunfullmäktige, parti för parti.

Moderaterna: Henrik Frykberger, Åsa Waldenström, Fredrik Andersson, Kerstin Johannesen, Per Börestam, Andreas Eriksson Jonsson, Jan Östlund, Margaretha Jansson och Bo Eråker.

Centerpartiet: Kristina Lundberg, Ola Persson, Nils Ahlqvist, Sophie Janulf, Freddy Kjellström, Bengt Hedelin och Mikaela Melander.

Liberalerna: Marianne Åhman, Barbro Dolling och Margareta Reinholdsson.

Kristdemokraterna: Rolf Örnborg och Carolina Landberg.

Socialdemokraterna: Linda Johansson, Mathias Berntsen, Sofie Hauri, Amer Elmaghari, Kari Gjulem, Lars-Olov Eriksson, Francesca Arn Gamboa, Jerry Sohlberg och Gerd Karlsson.

Vänsterpartiet: Vibeke Johnson.

Miljöpartiet: Eva Hallström.

Sverigedemokraterna: Runar Filper, Carl Svensson, Mitha Gustafsson, Pernilla Pantzar, Lennart Eriksson och Sanna Åkersten.

Hela Sunne: Björn Gillberg, Henrik Lagerlöf och Jelena Krönström.

Artikeltaggar

Andreas ErikssonBarbro DollingBjörn GillbergBo EråkerCarl SvenssonCenterpartietFreddy KjellströmFredrik AnderssonHela SunneHenrik FrykbergerHenrik LagerlöfJan ÖstlundKommunfullmäktigeKristdemokraternaKristina LundbergLiberalernaLinda JohanssonMargareta ReinholdssonMargaretha JanssonMarianne ÅhmanMathias BerntsenMiljöpartietModeraternaNils AhlqvistOla PerssonPer BranzénPolitikRolf ÖrnborgRunar FilperRune GustafssonSocialdemokraternaSophie JanulfSverigedemokraternaVänsterpartiet