Hoppa till huvudinnehållet

Ungdomar målar under Konstens vecka

Publicerad:
Ungdomar fick prova på tekniken Aquatuschion i söndags, och man har en ny chans nu på söndag.
Ungdomar fick prova på tekniken Aquatuschion i söndags, och man har en ny chans nu på söndag. Foto: Privat

Nedre Fryksdals konstförening arrangerar workshop för Sunnes ungdomar. I söndags fick de prova på tekniken Aquatuschion, och det ges en ny chans nu på söndag.

Nedre Fryksdals Konstförening har länge funderat på att ordna konstaktiviteter för Sunnes ungdomar under tiden som föreningen har utställning på Sundsberg. I höst passar det extra bra att i anslutning till Konstens vecka ordna något annorlunda och kul för dem som är intresserade av att teckna och måla. Under två workshops den andra oktober och kommande söndag den nionde oktober får man prova på den spännande tekniken Aquatuschion, där man skapar bilder spontant med utgångspunkt från ledord som man får. På glättat papper, med tuschpennor och akvarellfärger, skapas de mest fascinerande bilder. Inte en enda bild blir lik någon annan och alla kan vara med oavsett ålder och förkunskaper. Workshopparna leds av Maj-Lis Uller och man håller till i Konsthallen på Sundsbergs gård, där ungdomarna även får bekanta sig med Höstsalongens konst av Anne Nilsson och Linn Nilsson.

Det blev många konstverk i söndags.
Det blev många konstverk i söndags. Foto: Privat

Fakta

Konstens vecka

Konstens vecka är en riksomfattande konsthändelse som äger rum vecka 40 varje år. Då skapar Riksförbundet Sveriges konstföreningar extra uppmärksamhet kring konsten i hela landet och inspirerar konstföreningar och andra aktörer till att presentera konst i nya och intresseväckande former.

Artikeltaggar

KonstMaj-Lis UllerNedre Fryksdals konstföreningNöje/KulturSunneTeknikUtställningar

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.