Insändare: Dags för självrannsakan inom C

Insändare
PUBLICERAD:
Anton Bengtsson.
Det var minst sagt beklämmande att se inslaget i SVT Värmland där Sunnes före detta kommunalråd Karl-Johan Adolfsson (C) stod och ondgjorde sig över att väljarna i kommunen inte ”förstått bättre”, efter Centerpartiets katastrofval där de tappat 9,2 procentenheter och gått från att vara Sunnes största parti till att bli nummer tre efter Moderaterna och Socialdemokraterna.

Med de orden - att det skulle vara väljarnas fel att de förlorat valet - så visar det på deras främsta problem; den bristande självinsikten och tron på att det skulle vara Centerpartiet som ”äger” kommunen och att de skulle ha någon slags självskriven rätt att få styra den.

Jag vill påminna Karl-Johan Adolfsson (C) om att vi lever i en demokrati där den offentliga makten utgår från folket. Det är kommuninvånarna som i allmänna val röstar på det parti som de har förtroende för. Centerpartiet i Sunne torde istället göra klokare i att rannsaka sig självt och ställa sig frågan; varför har vi gjort vårt sämsta val i Sunnes historia?

Anton Bengtsson

jur.stud.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.