Hoppa till huvudinnehållet

Företagets utredning efter klämolyckan klar: ”Ska aldrig hända igen”

Publicerad:
Förra veckan inträffade en arbetsplatsolycka där en man i 30-årsåldern miste livet. Nu har företaget, baserat i Sunne kommun, avslutat sin egen utredning av det inträffade. Genrebild.
Förra veckan inträffade en arbetsplatsolycka där en man i 30-årsåldern miste livet. Nu har företaget, baserat i Sunne kommun, avslutat sin egen utredning av det inträffade. Genrebild. Foto: Stina Stjernkvist/TT

För en vecka sedan inträffade en klämolycka med dödlig utgång på en arbetsplats i Sunne kommun.

Nu berättar företagets vd om den utredning man nyss slutfört.

– Vi känner oss trygga med åtgärderna.

Det var på tisdagen i förra veckan som en arbetsplatsolycka med dödlig utgång inträffade i Sunne kommun. En medarbetare, man och i 30-årsåldern, klämdes till döds efter att ha fått en konstruktion över sig.

Man i 30-årsåldern död i klämolycka

Nu har det aktuella företaget avslutat en egen utredning av det inträffade.

– Vi har kommit fram till olycksförloppet och vidtagit åtgärder för att detta aldrig ska hända igen. Material, rutiner och arbetssätt har setts över och vi känner oss trygga med de här åtgärderna, säger företagets vd till Fryksdalsbygden.

Hur har den första tiden varit efter olyckan?

– En jättetung vecka för oss alla. En enormt tragisk händelse som inte får inträffa inträffade ändå. Helgen kom välbehövligt för oss alla och in i den här veckan har det känts som att vi vågat blicka framåt och och kan tänka på framtiden igen.

”Välkomnar deras ögon och kunskap”

Har ni drabbats av fler olyckor sedan tidigare?

– Vi har haft mindre arbetsplatsolyckor där någon slagit sig på handen eller skadat foten, men varit förskonade från allvarligare olyckor.

På dagen för olyckan besökte Arbetsmiljöverket företaget. Den här tisdagen gjorde myndigheten ytterligare ett besök.

– Vi har haft ett bra utbyte tillsammans med dem och välkomnar deras ögon och kunskap. Det känns jätteskönt att vi tillsammans kan titta på vad som inträffat och rikta strålkastarljuset på vad som behöver förbättras i vårt arbetsmiljöarbete. Gentemot våra anställda känns det också jättebra.

Efter det inträffade har även en polisutredning inletts.

– Från polisiärt håll råder förundersökningssekretess, så där vet jag ingenting.

Artikeltaggar

ArbetsmiljöverketArbetsplatsolyckorBrott & blåljusSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.