Hoppa till huvudinnehållet

20-tal deltar i Hantverksrundan

Publicerad:
Katarina Gustavsson, Gunilla Frykestig och Margareta Edsjö Arnfelt är tre av ett tjugotal deltagare i årets upplaga av Hantverksrundan i Sunne.
Katarina Gustavsson, Gunilla Frykestig och Margareta Edsjö Arnfelt är tre av ett tjugotal deltagare i årets upplaga av Hantverksrundan i Sunne.

Nu till helgen, den 24-25 september, är det dags för årets Hantverksrunda i Sunne.

Ett tjugotal hantverkare deltar, på åtta olika platser runt om i kommunen.

Hos Skinn i Sunne i Ås visar Katarina och Kjell Gustavsson olika skinnprodukter. Där finns också Lise-Lott Norgren som erbjuder stickade och sydda produkter. Fiona Kear i Ulvsby har unik trädgårdskonst medan Mary Collana på Liljanstrand visar måleri, designade kläder, smycken, sidenmåleri och glas.

Ulrika Lundgren vid Ivarsbjörke station ägnar sig åt maskinstickning och syr kläder och har även inredningsprodukter i naturmaterial. Kerstin och Michael Still i Norra Höjden driver Vallarnas alpackagård. De har förutom sina djur även alpackaprodukter samt sylt av gårdens frukter. Charlotta Midebo Spets i Östanbjörke ägnar sig åt textiltryck, stickning, broderi och färgning medan Sensy Gregebo i Tjustersby väver damast, linnemattor och Fryksdalsgardiner.

På allaktivitetshuset finns nio hantverkare samlade. Maj-Lis Uller visar glaskonst och skulpturer i naturmaterial. Margareta Edsjö Arnfelt erbjuder sina tidningsmattor medan Lena Grahn stickar bland annat mössor, vantar och handledsvärmare. Karina Johansson finns på plats med sina mysdeckare och vykort av äldre Sunnemålningar medan Lills linne har egendesignade linnekläder och väskor samt Fryksdalsvanten och Fryksdalstomten. Solveig Axelsson har produkter i skinn och läder medan Olga Firsova visar virkade leksaker och fotografier. Gunilla Frykestig har med sig smycken i silver och glas, tändchips, lavendelpåsar, ljus och bivaxdukar. Här finns även Barbro Boomsma som quiltar större och mindre täcken, tavlor och andra saker i tyg.

Artikeltaggar

AllaktivitetshusetFiona KearFritid och livsstilHantverksrundan i SunneMaj-Lis UllerMary CollanaOlga FirsovaSolveig AxelssonSunneUlrika Lundgren

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.