Hoppa till huvudinnehållet

Succé för M i Sunne: ”Avser att fullfölja ett maktskifte”

Publicerad:
Reporter Dan Enwall
Dan Enwall
dan.enwall@fryksdalsbygden.se
”Det skiljer bara tiondelar till att vi ska vara det största partiet i Sunne vilket skulle vara historiskt”, säger Henrik Frykberger (M).
”Det skiljer bara tiondelar till att vi ska vara det största partiet i Sunne vilket skulle vara historiskt”, säger Henrik Frykberger (M). Foto: Dan Enwall

Moderaterna i Sunne ökar från fem till nio mandat och ser nu en stor möjlighet till maktskifte i kommunen.

– Det skiljer bara tiondelar till att vi ska vara det största partiet vilket skulle vara historiskt, säger Henrik Frykberger (M).

Ledaren för Sunnemoderaterna ser en tydlig koppling mellan hans partis uppgång med fyra mandat och att Centerpartiet backar med lika många mandat.

– Jag är övertygad om att många centerväljare gått över till oss. Om det stämmer får väl framtiden utvisa. Sunneborna önskar något nytt och att de såg oss som ett alternativ är oerhört glädjande. Under valrörelsen fick vi känslan av att vi hade medvind och Centerpartiet hade motvind, men vi missbedömde helt klart skalan av det hela. Det här överträffar alla förväntningar, säger Henrik Frykberger.

Hur går tankarna nu?

– Vår långsiktiga målsättning har varit att bli största parti i Sunne 2026. Så nu är vi där vi tycker att vi bör vara. Vi är ett stort parti på riksnivå och vill vara det även lokalt. Jag förutsätter att vi kommer att vara en av nyckelspelarna när ett nytt styre ska tas fram i Sunne. Det lär bli ett antal timmar i telefon och ett antal möten den här veckan. Moderaterna gick till val på att det ska bli maktskifte och det avser vi att fullfölja, säger Henrik Frykberger.

Det här är resultatet när 11 av 12 valdistrikt i Sunne är räknade. Siffrorna är alltså preliminära.

Kristina Lundberg (C) om jättetappet: ”Jag är lite förvånad”S i Sunne: ”Bollen ligger hos M och SD”

Artikeltaggar

Henrik FrykbergerModeraternaPolitikSunneVal 2022

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.