Insändare: Sunne förtjänar en nystart

Insändare
PUBLICERAD:
"Vi lovar inte allt till alla - men det vi lovar kommer vi att hålla.” skriver Kristdemokraterna i Sunne.
Foto: Daniel Olausson

Under de senaste veckorna har tystnadskulturen i organisationen blivit allt mer synlig. Vi har under lång tid sett hur dyra projekt tillåtits explodera i kostnader, vi har förlorat flera duktiga rektorer och lärare, det saknades en plan för bemanning i äldreomsorgen under semestern och många äldre har fått möta vårdpersonal som inte talat ordentlig svenska.

Förtroendet för politiken sjunker - det är förståeligt, och det är inte gott nog. Vi kristdemokrater är redo att ge Sunne en nystart.

Vi har presenterat vår vision för en trygg barn- och äldreomsorg med mindre småbarnsgrupper och mer valfrihet samt en säkrad personalbemanning för våra äldre.

Vi vill satsa på tryggheten med bättre belysning, värderingsarbete i föreningslivet och nya mötesplatser för vår bilburna ungdom - för till skillnad från det nuvarande styret så ser vi bilkulturen som en viktig del av Sunnes identitet och inte som ett problem som ska jagas bort.

Vi vill sätta landsbygden i fokus med en reservvattentäkt och beredskapslager för bränsle samt se till att vägarbeten prioriteras i kommunens ytterområden.

Vi vill ha en stram migrationspolitik och en samlad elevhälsa.

För att få ordning på Sunne så kommer vi syna varje krona. Sunnebornas skattepengar ska gå till skola och omsorg, en levande landsbygd och en aktiv trygghetspolitik och inte till skrytbyggen eller extra kommunalrådstjänster. I vårt Sunne ska alla känna sig hörda och sedda och kritik ska ses som ett steg på vägen framåt och inte som ett hot mot ens egna position. Vi kristdemokrater ställer lika höga krav på ledningen som på verksamheterna.

Vi lovar inte allt till alla - men det vi lovar kommer vi att hålla. Till dig som röstat på något av de andra partierna - låna ut din röst till oss i det här valet och låt oss ge Sunne en chans till en nystart!

Emil Olsén-Johansson och Carolina Landberg (KD), kandidater till kommunfullmäktige

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.