Hoppa till huvudinnehållet

Nu blir det åka av uppför Tossebergsklätten igen

Publicerad:
Så här såg det ut senast det begav sig, 2019. På lördag gör rallysprinten uppför Tossebergsklätten comeback.
Så här såg det ut senast det begav sig, 2019. På lördag gör rallysprinten uppför Tossebergsklätten comeback. Foto: Dan Enwall

Tossebergsracet är tillbaka efter två års uppehåll.

På lördag kommer ett 40-tal förare till start i den klassiska rallysprinten.

I september varje år brukar det vara rallyfest uppför Tossebergsklätten, men som så många andra evenemang under pandemin, har arrangören Fryksdalens motorklubb fått dra i handbromsen två år i följd.

På lördag blir det äntligen full fart igen.

Sträckan körs tre gånger, och tiderna räknas samman till ett slutresultat. Ett 40-tal förare kommer till start och cirka 10:00 släpps första bilarna från startplatsen vid gamla sågverket i Stöpafors. Starten på sträckan går från Stöpafors skola.

”Den 2200 meter långa asfaltbacken är en snabb och teknisk utmaning för förarna samt ett kraftprov för bilarna.” skriver Fryksdalens motorklubb i ett pressmeddelande.

Deltar gör bland andra norrmannen Holm Jacob Matheson, som gör sin 23:e start i backen. Många gånger har han hittat vägen upp snabbast av alla, vilket gör honom till ett hett tips i klassen Appendix K.

I klassen 1wd finns alltid ett gäng som är sugna på att ta hem segerpokalen. Lars-Olov Karlsson, Westom, har vunnit förr men det finns flera utmanare, till exempel hemmaklubbens Peter Åhs och Reine Nyberg, Forshaga.

Några som medverkar i 2wd är ”Nilsby-Janne” Jansson, Munkfors. Han utmanas av Nicklas Karlsson och Stefan Åhsberg.

Hela anmälningslistan hittas på https://www.infiniteracing.se/

Artikeltaggar

Fryksdalens motorklubbRallyTossebergsklättenTossebergsracet

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.