Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Norra bron gynnar Sunne

Publicerad:
”Norra bron kommer att gynna företagen i Sunne centrum, där en helt annan situation för handeln kommer att uppstå”, skriver  H.-U.Gyllenberg.
”Norra bron kommer att gynna företagen i Sunne centrum, där en helt annan situation för handeln kommer att uppstå”, skriver H.-U.Gyllenberg. Foto: Lena Richardson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Apropå insändaren från sign. Bekymrad.

Tack för de fina uppgifterna om nivåer runt Norra brons projektområde. En bro över norra sundet skulle gärna ha en nivå av körbanan på 19 meter över vattnet. Beroende på. Konstruktionen - som visst inte ska följa den norska rasade bron - gör att den segelfria höjden blir 15 meter. Bropelarna kommer att stå där en rationell proportionering kräver det. Prioriterat material (efter statens rekommendation ) blir då limträ. Några elements dimensioner kommer att vara lite ovanliga, men den tillfrågade industrin ser inga oövervinnerliga problem. Hållbarheten (innan delar måste bytas ut) är 80 år.

Angående lastbilarnas förbrukning på vägen till och från Brårud, så måste Storgatans branta östra och västra stigningar tas i beaktande. Den östra stigningen faller vid Norra bron bort. Den av stop-and-go-trafiken genom Sunnes centrum obelastade trafiken över Norra bron sparar ytterligare drivmedel.

Norra bron kommer dessutom att gynna Sunnes företagsklimat såväl för företagen i Brårud som de i centrum, där en helt annan situation för handeln kommer att uppstå.

H.-U.Gyllenberg

Artikeltaggar

InsändareNorra bronSunneVal 2022