Hoppa till huvudinnehållet

Svar till Sunne 2030: ”Allt har skett transparent”

Publicerad:
Foto: Daniel Olausson

Sunne 2030 genom Lars Ramström har ställt ett antal frågor avseende Sunne Fastighet AB:s hantering av installation hissar på Magasinsgatan. I ett antal artiklar i media har såväl vd som styrelseordförande besvarat frågor avseende hissarna och som i allt väsentligt besvarar de frågor som framställs av Lars Ramström. Först skall det klargöras att installationen av hissarna skedde för tiden före nuvarande styrelse, styrelseordförande och vd. När den nya konstellationen tillträtt informerades ägarna, det vill säga kommunens ledning, och politiker om de driftsproblem som fanns gällande hissarna. Allt har skett transparent och omedelbart. Det som har kunnat konstateras är att det skett ett hissbyte och att bytet av hissar inte har varit dokumenterat. Entreprenören har hävdat att bytet av hissarna skett i samförstånd och godkänts av fastighetsbolaget. Vid genomgång av ärendet har vd inte erhållit något klargörande av tidigare ansvariga om de känt till bytet eller ej. Det har skett en slutbesiktning utan att företrädare för fastighetsbolaget anmärkt att hissarna är utbytta. I den skriftväxling som förevarit mellan fastighetsbolagets dåvarande advokat och entreprenörens advokat har det handlat om brister i arbetets utförande mm. Inte att det varit fråga om fel hissar installerats. Som helhet kan det konstateras att hela ärendet kännetecknas av oklarheter. Att hissarna omgärdas av flera brister står helt klart, men bristerna föreligger tiden före såväl den nye vdns som den nya styrelsens tillträde. Påståendet att det skulle föreligga en utredning av jurister är felaktigt. Däremot har kontakt med jurist skett om betydelsen av en slutbesiktning. Kommunen har som framgått informerats om ovan och transparensen är tydlig och klar. Bolagets revisorer är informerade om ovan redan i initialskedet och inför bokslutsprocessen och såväl kommunstyrelse som fullmäktige har kunnat ta del av ovan. Det kan tilläggas att de belopp som cirkulerar i NWT är felaktiga och de belopp som är korrekta redovisas direkt till ägaren, det vill säga Sunne Kommun och framgår och kommer framgå av de bokslut som lämnas av fastighetsbolaget.

Håkan Thorell, styrelseordförande Sunne Fastighets AB

Niclas Jansson, vd Sunne Fastighets AB

Artikeltaggar

Häggmarks byggmodulHåkan ThorellInsändareNiclas JanssonSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.