Hoppa till huvudinnehållet

S vill se bra drag i förtidsröstningen: ”Viktigt att många röstar”

Publicerad:
Att förtidsrösta är ett smart drag, tycker arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) och riksdagskandidaten Lars Mejern Larsson (S).
Att förtidsrösta är ett smart drag, tycker arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) och riksdagskandidaten Lars Mejern Larsson (S). Foto: Dan Enwall

På onsdagen startade förtidsröstningen och det uppmärksammade arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) och riksdagskandidaten Lars Mejern Larsson (S) under sina besök i Sunne.

– Det är viktigt att många går och röstar, säger Eva Nordmark.

Arbetsmarknadsministern studerade bland annat verksamheten vid arbetsmarknadsenheten (AME) i Sunne och hann med ett stort antal företagsbesök och möten med väljare under sin tvådagarsvistelse i Värmland.

– Allt tyder på att det blir ett jämnt val så min uppmaning är att alla utnyttjar sin möjlighet att rösta. Och för många är förtidsröstning en bra möjlighet om man till exempel är upptagen med annat på valdagen. Alla röster räknas, säger Eva Nordmark.

– När man är ute och pratar med folk känns det som att allt fler väljer att förtidsrösta. Antalet förtidsröster kommer att öka för varje val framöver, säger Lars Mejern Larsson.

Lars Mejern Larssons (S) valkuvert tas emot av Anna-Stina Eklund (till vänster) och Birgitta Jansson i förtidsröstningslokalen i Sunne.
Lars Mejern Larssons (S) valkuvert tas emot av Anna-Stina Eklund (till vänster) och Birgitta Jansson i förtidsröstningslokalen i Sunne. Foto: Dan Enwall

Många har nog en bild av politiker röstar på valdagen, som en högtidlig avslutning av valrörelsen. Lars Mejern Larsson utgör ett undantag.

– Jag har förtidsröstat de senaste valen och gör det alltså även i år, här i Sunne. Jag tycker det är viktigt att visa på den här möjligheten, sa han innan han gick in och la sin röst i röstningslokalen i Galleri Björken, Sunne bibliotek.

Artikeltaggar

Eva NordmarkFörtidsröstningLars Mejern LarssonPolitikSocialdemokraternaSunneVal 2022

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.