Hoppa till huvudinnehållet

Hela Sunne: ”Höjda löner för lärare och vårdpersonal”

Publicerad:
För sina åsikter till torgs. Från vänster Jelena Krönström, Anette Sätherberg och Pär Stjernberg, samtliga HS.
För sina åsikter till torgs. Från vänster Jelena Krönström, Anette Sätherberg och Pär Stjernberg, samtliga HS. Foto: Dan Enwall

Höjda löner för undersköterskor och mellanstadielärare och ett beredskapslager i Sunne. Det är några av frågorna som partiet Hela Sunne går till val på.

– Vi vill också ha en ny bro över Fryken men den ska inte kommunen betala, säger Anette Sätherberg (HS).

Under mandatperioden bytte Anette Sätherberg parti från Socialdemokraterna till Hela Sunne under uppmärksammade former i samband med turerna kring Sunne Fastighets AB. Nu är hon fjärdenamn på sitt nya partis kommunlista.

– I Hela Sunne får man vara med i diskussionen och blir lyssnad på. Partiet är inte alls toppstyrt, säger hon.

En viktig fråga för Hela Sunne är att undersköterskor och vårdbiträden inom vård och omsorg ska få bättre löner.

– Vi vill höja dem med 500 kronor i månaden utöver de höjningar som redan genomförts. Även lärare på mellanstadiet i Sunne vill vi höja lönen för. Att våra barn får god undervisning är viktigt för framtiden, säger Anette Sätherberg.

Hela Sunne vill också att kommunen bygger upp ett beredskapslager med livs- och drivmedel för två månaders kommunalt behov.

– Samhället är sårbart, vilket vi sett inte minst de senaste åren. Vi måste ha ett lager så att äldreboenden och skolor fungerar även i kris.

Partiet vill också att en reservvattentäkt anläggs för centralortens behov och att landsbygden ses som en resurs för hela kommunen.

När det gäller debatten om Norra bron vill Hela Sunne ha en vacker träbro över Fryken - som staten betalar för.

– Om Sunne kommun ska finansiera bron själv blir det inte pengar över till så mycket annat. Så för oss är det viktigt att någon annan går in med pengar.

Däremot är Hela Sunne positiva till att det byggs ett badhus.

– Det hamnar en bit fram i tiden och kostar också mycket pengar, men vi vill gärna satsa på ett badhus i Sunne för barnens och andras behov, säger Anette Sätherberg.

Artikeltaggar

Anette SätherbergHela SunnePolitikSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.