Hoppa till huvudinnehållet

Tennisens dag firades i Sunne: ”Vi vill sänka tröskeln”

Publicerad:
Ett 30-tal ungdomar med föräldrar provade på tennis vid grusbanorna på Allégatan och på Kolsnäs. Men det var varmt, så vätskepauserna var viktiga. Foto: Sunne tennisklubb

På lördagen firades Tennisens dag i hela Sverige. I år var det dock första gången som Sunne tennisklubb var med och lyfte fram sporten, som en av 102 svenska klubbar.

– Syftet är att popularisera tennisen och visa hur man med olika hjälpmedel kan sänka tröskeln. Det är ju en tekniksport, säger Bengt Krönström, Sunne tennisklubb.

Dagen firades på två platser i Sunne, grusbanorna på Allégatan och på Kolsnäs. Ett 30-tal ungdomar med föräldrar ville prova att i sin egen takt närma sig sporten.

– Det kan handla om mjuka tennisbollar, racketar som är anpassade för barn, minitennisnät och övningar som är stimulerande och roliga. Allt går inte enbart ut på tennis, utan handlar mer om rörelse och boll.

Idag är det bröderna Mikael och Elias Ymer som är tennisens affischnamn i Sverige, men något som liknar det tennisunder som Björn Borgs framgångar satte i gång på 1970-talet ser vi ju inte i dag.

– Men fortfarande står sig Sverige förvånansvärt bra i Davis Cup-sammanhang. Så det finns ju hopp. Men avsaknaden av riktigt stora framgångar gör ju att tennisens syns ganska lite i svensk tv till exempel, säger Bengt Krönström.

 • Toni Minoldo, Jan Sjöström och Bengt Krönström från Sunne tennisklubb var vid Kolsnäs och tog emot alla som ville prova tennis.
  Toni Minoldo, Jan Sjöström och Bengt Krönström från Sunne tennisklubb var vid Kolsnäs och tog emot alla som ville prova tennis. Foto: Dan Enwall
 • Vid grusbanorna på Allégatan var det full aktivitet.
  Vid grusbanorna på Allégatan var det full aktivitet. Foto: Sunne tennisklubb
 • Många kom och ville prova.
  Många kom och ville prova. Foto: Dan Enwall
 • Sunne tennisklubb har just många ungdomar i träning. Men det finns plats för fler.
  Sunne tennisklubb har just många ungdomar i träning. Men det finns plats för fler. Foto: Dan Enwall

När det gäller rekryteringen av ungdomar är Sunne tennisklubb inne i en expansiv period.

– Det ser väldigt bra ut just nu. Vi har 30-40 ungdomar stadigt i träning. Ledarbiten är väldigt viktig och vi har en riktigt duktig ungdomstränare, vilket bidrar till att många blir intresserade och tycker det är roligt att fortsätta spela.

Artikeltaggar

Bengt KrönströmSunneSunne tennisklubbTennisToni Minoldo

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.